Hoe lang duurt ‘Killers of the Flower Moon’ precies?

De legendarische filmregisseur Martin Scorsese was in 2023 terug met Killers of the Flower Moon, waarin Leonardo DiCaprio en Robert De Niro de hoofdrollen vertolken. De maker van Goodfellas en Taxi Driver maakt meestal geen korte films en daarom wil je misschien wel weten hoeveel tijd je voor deze splinternieuwe titel moet vrijhouden. Oftewel: hoe lang duurt Killers of the Flower Moon precies? In dit artikel vind je het antwoord.

Hoe lang duurt ‘Killers of the Flower Moon’?

Killers of the Flower Moon is absoluut geen korte zit. De film heeft een speelduur van 206 minuten en dat betekent dat je hier ruim 3,5 uur zoet mee bent. Hiermee schaart de titel zich nét buiten de top 5 van langste Martin Scorsese-films, met op nummer één My Voyage to Italy uit 1999, die een duur heeft van maar liefst 246 minuten (ruim 4 uur).

De meningen van kijkers over de lengte van de film zijn verdeeld, zoals je hieronder kunt zien. De een vindt de Killers of the Flower Moon veel te lang, van de ander had hij nóg langer mogen duren.

Wanneer is ‘Killers of the Flower Moon’ te streamen?

Killers of the Flower Moon is een Apple Original Film en dus weten we zeker dat we hem in de toekomst op Apple TV+ mogen verwelkomen. Het is echter nog niet bekendgemaakt op welke datum het zover is. Ook op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis zal de film te zien zijn. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen en dus laten we het direct weten als er een online releasedatum is.

Meer informatie over de film

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone).

TitelKillers of the Flower Moon
Jaar2023
SoortFilm
Duur3 uur en 26 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurMartin Scorsese
CastLeonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow

Synopsis: Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.