Hoe lang duurt de ‘Barbie’-film precies?

Het is een van die titels waar filmliefhebbers dit jaar het meest naar uitkeken en nu schittert hij eindelijk zojuist in de bioscoop als op je scherm in huis. We hebben het natuurlijk over Barbie. Maar aangezien films tegenwoordig een steeds langere speeltijd krijgen, wil je misschien wel weten hoeveel tijd je voor deze titel moet vrijhouden. Oftewel: hoe lang duurt Barbie precies? In dit artikel vind je het antwoord.

Hoe lang duurt ‘Barbie’?

Barbie heeft een speelduur van 114 minuten (dus 1 uur en 54 minuten). De film van Greta Gerwig (Little WomenLady Bird) heeft hiermee een vrij gebruikelijke speelduur, anders dan grote concurrent Oppenheimer, waarbij er maar liefst drie uur op de teller staan.

Barbie | Main Trailer

Wanneer is ‘Barbie’ te streamen?

Barbie werd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en dit betekent dat we nu al weten dat we hem in de toekomst op HBO Max kunnen verwelkomen. Wanneer het zover is, is echter nog niet bekend.

De streamingdienst houdt over het algemeen een periode tussen bioscoop- en streamingrelease aan van 70 dagen; dus ongeveer tweeënhalve maand. Mochten ze dat nu ook weer doen, dan zullen we de film rond 27 september 2023 (70 dagen) in de bibliotheek van de streamingdienst kunnen vinden. Dit is echter nog niet officieel bevestigd. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

Wel kun je inmiddels al bij TVOD-diensten als Pathé Thuis genieten van deze film. Daar is geen abonnement voor nodig. Eerst is het sinds dinsdag 12 september mogelijk om de film als PVOD-titel te huren, waarna hij per 22 november ook als reguliere huurfilm aangeboden wordt. 👉 Kijk meteen Barbie bij Pathé Thuis.

📺 Meer weten over de film? ➝ Lees hier ons artikel met alle informatie over Barbie (2023).

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.