Hoe lang duurt ‘Avatar 2: The Way of Water’ precies?

In 2009 was Avatar met ruim 160 minuten op de klok (en dus een speelduur van 2 uur en 40 minuten) al vrij lang, maar Avatar 2: The Way of Water is nóg langer. Veel mensen vragen zich af: hoe lang duurt Avatar 2: The Way of Water precies? In dit artikel vind je het antwoord.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wat is de speelduur van ‘Avatar 2: The Way of Water’?

Avatar 2 is met een speelduur van 192 minuten (en dus 3 uur en 12 minuten) aanzienlijk langer dan het eerste deel van de filmreeks. Het is dan ook een behoorlijke zit, zeker als je in de bioscoop naar de film gaat.

Regisseur James Cameron heeft in een interview met Variety de lange speelduur verdedigd. Vrij vertaald zei hij hier het volgende over:

🗣️ “Ik wil niemand horen klagen over de lengte als ze wel acht uur lang zitten te bingewatchen. Ik kan dit onderdeel van de recensie al bijna schrijven. ‘De tergend lange film van drie uur…’ Echt, laat me met rust. Ik heb mijn kinderen achter elkaar vijf afleveringen van een uur zien kijken. Hier moet een grote sociale verschuiving plaatsvinden: het is oké om op te staan en te gaan plassen.”
– Regisseur James Cameron

Waar kun je de ‘Avatar’-films online kijken?

Avatar én Avatar: The Way of Water zijn momenteel te vinden op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en in het aanbod van Disney+. De laatste film werd hier op woensdag 7 juni 2023 aan het aanbod toegevoegd.

Bekijk direct Avatar: The Way of Water op Disney+ 🍿

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
IMDb7,8 uit 277.000 stemmen
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.