Hoe laat komt seizoen 4 van ‘Stranger Things’ op Netflix?

Is de wekker al gezet? Ben je al aan het aftellen? Het vierde seizoen van Stranger Things staat nu echt op het punt van beginnen bij Netflix. Op vrijdag 27 mei 2022 is het zo ver. Maar jij zou natuurlijk graag willen weten hoe laat je voor de buis kunt gaan zitten om nieuwe afleveringen te bekijken. Hierover vind je het antwoord op de vraag: hoe laat komt Stranger Things seizoen 4 op Netflix?

Hoe laat komt seizoen 4 van Stranger Things op Netflix?

Netflix Original-films en series verschijnen altijd om 09:00 uur ‘s ochtends op de streamingdienst op de afgesproken dag. Seizoen 4 van Stranger Things zal dus vanaf vrijdag 27 mei 2022 om 09:00 uur ‘s ochtends te zien zijn op Netflix.

Het hoofdkantoor van Netflix bevindt zich namelijk in Californië, waar ze de tijdzone Pacific Time (PT) hanteren. Als het hier in Nederland 09:00 uur ‘s ochtends is, is het daar 00:00 uur ‘s nachts. En precies wanneer 27 mei 2022 begint bij het hoofdkantoor, om 00:00 uur Pacific Time en dus om 09:00 uur Midden-Europese Tijd (Nederlandse tijd), wordt de serie online gezet bij Netflix.

Verder is er nog een mooi nieuwtje, want de eerste 8 minuten van afl. 1 staan al online. Dit eerste stukje van de splinternieuwe episode werd namelijk al een paar dagen van tevoren door Netflix online gezet. Je kunt de beelden nu hier op de website van Streamwijzer kijken.

Hoeveel afleveringen telt seizoen 4 van de Netflix-serie ‘Stranger Things’?

Het eerste seizoen van Stranger Things bestond uit 8 afleveringen, waarna S2 er 9 telde en S3 weer 8 in totaal. Dit keer mogen we echter weer rekenen op hetzelfde aantal als in het tweede seizoen, want Netflix heeft ons laten weten dat seizoen 4 in totaal uit 9 afleveringen zal bestaan. De afleveringen zijn verder ook éxtra lang, waardoor het vierde seizoen maar liefst vijf uur langer zal worden dan de voorgaande seizoenen. Er zit echter wel een addertje onder het gras…

Je zal namelijk geduld moeten hebben voor de seizoensfinale. Aflevering 1-7 van seizoen 4 komen op vrijdag 27 mei 2022 online en worden hiermee bestempeld als Volume 1. Pas op 1 juli 2022 zal echter Volume 2 op de streamingdienst verschijnen. Daaronder vallen aflevering 8 en 9. Later zal er ook nog een vijfde en laatste seizoen van Stranger Things op Netflix verschijnen, maar de releasedatum hiervan is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Hier gaat het verhaal in Volume 1 van S4 over

Het is 1986, een aantal maanden na The Battle of Starcourt, en de vriendengroep is voor het eerst echt van elkaar gescheiden. Joyce (Winona Ryder) is namelijk met Will (Noah Schnapp), Jonathan (Charlie Heaton) en Eleven (Millie Bobby Brown) naar California verhuisd en de rest is in Hawkins gebleven. Terwijl de personages met de normale problemen van een middelbare scholier kampen, komt er ook weer een nieuwe kwaadaardige kracht vrij die Hawkins probeert te verwoesten. Een gruwelijk mysterie moet opgelost worden om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.


Synopsis: Netflix