Hoe laat komt seizoen 6 van ‘Peaky Blinders’ op Netflix?

Nog maar één nachtje slapen en dan verschijnt het zesde seizoen van Peaky Blinders op Netflix. Zet vrijdag 10 juni 2022 maar in je agenda, want dan is het eindelijk zover. Maar op welk tijdstip kun je nu eigenlijk voor de buis gaan zitten om de nieuwe afleveringen te bekijken? In dit artikel beantwoorden we de vraag: hoe laat komt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix?

Hoe laat komt seizoen 6 van Peaky Blinders op Netflix?

Op 27 februari 2022 ging het laatste seizoen van Peaky Blinders al in première op de BBC, maar deze week kunnen we de serie eindelijk ook op een streamingdienst in Nederland zien. Hoe laat verschijnt Peaky Blinders seizoen 6 online? Alle afleveringen zijn vanaf vrijdag 10 juni om 09:00 ’s ochtends (Nederlandse tijd) te zien op Netflix.

De reden dat de serie bij ons om 09:00 uur ’s ochtends verschijnt, is omdat het hoofdkantoor van Netflix zich in Californië bevindt. Vanwege de verschillende tijdzones is het hier 09:00 uur ’s ochtends als het daar 00:00 uur ’s nachts is. Precies wanneer 10 juni 2022 dus begint bij het hoofdkantoor, om 00:00 uur Pacific Time en om 09:00 uur Midden-Europese Tijd (Nederlandse tijd), wordt de serie online gezet bij Netflix.

Hoeveel afleveringen telt seizoen 6 van Peaky Blinders?

Het zesde en tevens laatste seizoen van Peaky Blinders telt zes afleveringen. Alle afleveringen worden tegelijkertijd online gezet op 10 juni, dus dat wordt bingen! De slotaflevering is ook nog eens extra lang, ongeveer 81 minuten. Hiermee komt de serie op spectaculaire wijze tot zijn einde.

Wees overigens niet getreurd door het feit dat dit het allerlaatste seizoen is: er is namelijk al een speelfilm aangekondigd. Het verhaal wordt dus nog niet helemaal afgesloten in de extra lange slotaflevering. Waar de film over zal gaan of wie er naast de vaste cast in mee zullen spelen is momenteel nog niet bekend, maar we hoeven in ieder geval nog geen afscheid te nemen van Cillian Murphy in de rol van Thomas Shelby.

Hier gaat het verhaal van Peaky Blinders over

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.


Synopsis: BBC via Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.