Hoe laat komt seizoen 5 (deel 1) van La Casa de Papel op Netflix?

Is de wekker al gezet? Ben je al aan het aftellen? Het vijfde en allerlaatste seizoen van La Casa de Papel (in het Engels bekend als Money Heist) staat nu echt op het punt van beginnen bij Netflix. Op vrijdag 3 september 2021 is het zo ver. Maar jij zou natuurlijk graag willen weten hoe laat je voor de buis kunt gaan zitten. Hierover vind je het antwoord op de vraag: hoe laat komt La Casa de Papel seizoen 5 (deel 1) op Netflix?

Hoe laat komt seizoen 5 (deel 1) van La Casa de Papel op Netflix?

Netflix Original-films en series verschijnen altijd om 09:00 uur ’s ochtends op de streamingdienst op de afgesproken dag. Seizoen 5 deel 1 van La Casa de Papel zal dus vanaf vrijdag 3 september 2021 om 09:00 uur ’s ochtends te zien zijn op Netflix.

Het hoofdkantoor van Netflix bevindt zich namelijk in Californië, waar ze de tijdzone Pacific Time (PT) hanteren. Als het hier in Nederland 09:00 uur ’s ochtends is, is het daar 00:00 uur ’s nachts. En precies wanneer 3 september 2021 begint bij het hoofdkantoor, om 00:00 uur Pacific Time en dus om 09:00 uur Midden-Europese Tijd (Nederlandse tijd), wordt de serie online gezet bij Netflix.

Uit hoeveel afleveringen bestaat deel 1 van seizoen 5 van de Netflix-serie La Casa de Papel?

Je bent inmiddels in deel 3 & 4 van La Casa de Papel gewend geraakt aan 8 afleveringen per seizoen, terwijl in deel 1 & deel 2 resptecievelijk nog 13 en 9 episodes te vinden waren. Het vijf seizoen zal gelukkig langer zijn, maar het aantal afleveringen wat we op 3 september voorgeschoteld krijgen zal minder zijn…

Dat komt dus doordat het seizoen in tweeën is gesplitst. Seizoen 5 bevat in totaal 10 afleveringen, wat betekent dat de eerste set zal bestaan uit 5 afleveringen.

Precies 3 maanden wachten tot deel 2 van La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix verschijnt

Na de lancering van het eerste deel van La Casa de Papel seizoen 5 zullen we precies 3 maanden moeten wachten op de allerlaatste set afleveringen. Een paar weken geleden deelde Netflix namelijk een bekendmakingsvideo, waarin we de release datum van het vijfde seizoen van La Casa de Papel te zien kregen.

Het werd een verrassing dat het slotseizoen in twee delen uitgebracht zal worden. Volume 1 verschijnt dus op 3 september 2021 om 09:00 uur en Volume 2 zal twee maanden later op 3 december 2021 online te zien zijn, ook vanaf 09:00 uur ’s ochtends.

Bekijk alvast de trailer om in de stemming te komen

Op het begin van seizoen 5 zit de bende al meer dan 100 uur opgesloten in de Spaanse bank. Ze zijn erin geslaagd Lisboa te bevrijden maar voelen zich verslagen nu ze iemand van de groep zijn verloren. Sierra heeft El Professor gevangen genomen en voor het eerst hebben ze geen ontsnappingsplan. Net wanneer het lijkt alsof het niet erger kan worden, komen ze tegenover hun machtigste vijand ooit te staan: het leger. Het einde van de grootste overval uit de geschiedenis nadert… Wat ooit begon als een roof, lijkt nu te veranderen in een oorlog.