Hoe laat komt BeReal vandaag?

Bij Streamwijzer houden we je altijd op de hoogte van de nieuwste films en series op de beste streamingdiensten in Nederland, maar we updaten je van tijd tot tijd ook over de grootste trends in het digitale landschap. Zo is een van de hits van dit moment de app BeReal, waarbij je elke dag een notificatie krijgt en een gelijktijdige foto van de voor- en achterkant van je camera deelt met je vrienden. Maar op welk tijdstip kun je die melding eigenlijk verwachten? In dit artikel gaan we in op de veelgestelde vraag: hoe laat komt BeReal vandaag?

Tijden van de BeReal meldingen in Nederland

BeReal is de nieuwe social media-app die als een soort dagelijkse versie van Instagram werkt. Elke dag krijg je op een willekeurig ander tijdstip een melding, waarna je 2 minuten de tijd krijgt om zowel met de voorcamera als de achtercamera van je telefoon een foto te maken. Iedereen in jouw tijdzone doet dit op hetzelfde moment, waardoor je wordt aangemoedigd om te laten zien hoe je ‘echte leven’ er op een random moment op de dag uitziet. Vandaar de naam ‘BeReal’. Er zijn dan ook geen filters over foto’s heen te plaatsen en je krijgt kort de tijd om ‘op tijd’ te plaatsen, zodat foto’s niet vaak over worden gedaan.

Vorig jaar groeide de populariteit van deze app binnen korte tijd enorm, hoofdzakelijk onder jongeren. Veel mensen vragen zich af hoe laat de melding van BeReal komt vandaag. Het antwoord hierop is eigenlijk simpel: dat weet niemand precies. Elke dag wordt namelijk een nieuw willekeurig tijdstip gekozen door de app, waardoor je nooit rekening kunt houden met een notificatie op het gewenste moment. Dat zou ook het doel van het delen van je ‘echte leven’ voorbijgaan. Zelf laat het social media-bedrijf hierover weten op zijn website: “Elke dag ontvangt iedereen in jouw tijdzone op hetzelfde tijdstip een melding (voordat je het vraagt, we weten echt niet wanneer die wordt verzonden).” Wel is het inmiddels duidelijk dat meldingen nooit in de nacht komen en doorgaans zul je ergens tussen 09:00 uur ’s ochtends en 22:00 uur ’s avonds een pushnotificatie krijgen om je BeReal te posten.

Verschil in hoe laat de notificatie van BeReal komt per land

Mocht je je in een ander land (en dus een andere tijdzone) begeven, dan zul je je bestemming moeten aanpassen in de app om de notificatie op de tijd van die locatie te krijgen. Anders kun je dus alsnog wél een melding krijgen als je in bed ligt te snurken. Je kunt de tijd nog steeds niet zelf aanpassen en de timing van de notificatie blijft volledig willekeurig. Soms tot enig ongenoegen van gebruikers, zoals in de onderstaande reacties op Twitter te lezen is.

Films en series over social media

Natuurlijk blijven we bij Streamwijzer altijd schrijven over films en series (en podcasts, luisterboeken, sport en meer), dus graag geven we nog even een paar interessante kijktips mee voor liefhebbers van titels over social media. Zo stream je bij Netflix sinds 2020 de razend populaire documentaire The Social Dilemma en kunnen mensen die zich gratis aanmelden bij Pathé Thuis ervoor kiezen om onder andere naar Hard Candy (2005), Searching (2018) of Spree (2020) te kijken, ofwel door ze te huren ofwel door ze te kopen (met tot 60% korting op je eerste film). Mocht je Videoland hebben, dan kijk je naar The Circle (2017) en als abonnee van Viaplay is momenteel hier The Social Network (2010) te zien. Veel kijkplezier gewenst!


Afbeelding ter illustratie