Hoe laat treedt Joost Klein op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2024?

Het is tijd voor de ontknoping van het Eurovisie Songfestival 2024. Op zaterdag 11 mei vindt namelijk de finale plaats. Opnieuw zullen 26 landen hun nummer live aan de wereld laten horen. Ook Joost Klein zal met zijn nummer Europapa in actie komen. De Friese artiest wist zich tijdens de tweede halve finale te kwalificeren voor de grote finale. We kunnen dus nog een keer genieten van Europapa. Maar hoe laat treedt Joost Klein tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op?

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Joost Klein door naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Aan het Eurovisie Songfestival 2024 doen net als vorig jaar 37 landen mee. Nederland kwam tijdens de loting terecht in de tweede halve finale. Joost Klein mocht als zestiende het podium betreden en zijn nummer Europapa live aan de wereld laten horen. Voorafgaand aan de show werden er verschillende theorieën over het optreden besproken. Rond half elf was het eindelijk tijd om Europapa voor het eerst live te zien. Met de sfeer in de zaal zat het wel goed, want er werd luidkeels meegezongen. Ook de kijkers thuis waren overtuigd, want Joost Klein hakt door naar de grote finale van aanstaande zaterdag 11 mei 2024.

Hoe laat treedt Joost Klein tijdens de finale op?

Hoewel de startvolgorde van de twee halve finales middels een willekeurige loting werd bepaald, zijn de producenten van de show verantwoordelijk voor de volgorde tijdens de finale. Alle gekwalificeerde landen kregen drie opties om hun positie in de finale te bepalen. Zo konden zij de eerste helft, tweede helft of de producer’s choice loten. Bij de laatstgenoemde optie heeft de producent alsnog de keuze in welk deel van de show het land mag optreden.

Joost Klein werd door de producer’s choice ingedeeld op plek vijf. Hierdoor horen we Europapa een stuk eerder dan tijdens de tweede halve finale. Toen was Joost namelijk als laatste (zestiende) aan de beurt. De finale gaat op zaterdag 11 mei 2024 om 21:00 uur van start. Net als tijdens de eerdere shows vindt er eerst een openingsact plaats. Hierna is het de beurt aan de gekwalificeerde landen. Omdat Joost Klein als vijfde aan de beurt is, zal hij naar schatting tussen kwart over 9 en half 10 te zien zijn.

Deze landen treden op in de finale

Naast Nederland zien we nog 25 landen terug in de finale. Hieronder staat de indeling van de halve finale waarin Joost Klein te zien is, inclusief de definitieve startvolgorde.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.