Hoe laat komen afleveringen van ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Op maandag 17 juni ging het tweede seizoen van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon van start. Wil jij er je wekker voor zetten of juist tot laat opblijven, maar heb je geen idee hoe laat je klaar moet gaan zitten? Wij helpen je uit de brand. In dit artikel gaan we in op de vraag: hoe laat komt House of the Dragon op HBO Max?

Hoe laat komen de afleveringen van ‘House of the Dragon’ op HBO Max in Nederland?

Als je er direct als eerste bij wilt zijn en je wekker wilt zetten voor de gloednieuwe afleveringen, moet je natuurlijk wel weten hoe laat ze gelanceerd worden. House of the Dragon wordt in de Verenigde Staten op zondagavond op de televisiezender van HBO uitgezonden (om 21:00 uur lokale tijd). Hoewel er in Amerika door de verschillende tijdzones schommelingen in de releases zitten, heeft streamingdienst HBO Max besloten House of the Dragon online te zetten om 21:00 uur ET (Eastern Time).

Dit is 6 uur eerder dan de klok die we in Nederland hanteren, waardoor de afleveringen om 03:00 uur ’s nachts al op de streamingdienst te vinden zijn. Dit is ruim eerder dan normaal, want uit onderzoek van de redactie van Streamwijzer blijkt dat doorgaans releases tussen 06:00 uur en 09:00 uur ’s ochtends gepland worden bij deze videodienst.

Hoeveel afleveringen telt seizoen 2 van ‘House of the Dragon’?

Het tweede seizoen van House of the Dragon zal in totaal uit 8 afleveringen bestaan die wekelijks uitgezonden worden. Dat zijn er dus twee minder dan de vorige keer. Op maandag 17 juni 2024 gingen we in Nederland van start, en de laatste aflevering zal hier op maandag 5 augustus 2024. Bekijk hieronder het uitgebreide uitzendschema om dit allemaal nog even op een rij te zien.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1 “A Son for a Son”Maandag17 juni 2024
2NNBMaandag24 juni 2024
3NNBMaandag1 juli 2024
4“A Dance of Dragons”Maandag8 juli 2024
5NNBMaandag15 juli 2024
6NNBMaandag22 juli 2024
7NNBMaandag29 juli 2024
8NNBMaandag5 augustus 2024

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.


Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.