Hoe laat is ‘GLORY Grand Prix’ met Rico Verhoeven vs. Sofian Laïdouni zaterdagavond?

Het is aftellen geblazen tot vanavond, om precies te zijn naar zaterdag 9 maart 2024. Het GelreDome in Arnhem zal deze dag centraal staan in het nieuwe achtmanstoernooi van Glory. Tijdens de GLORY Grand Prix strijden de acht beste zwaargewichten om de winst. Rico Verhoeven heeft als regerend wereldkampioen een wild card gekregen. Hij koos er tijdens de loting voor om in de kwartfinale tegen Sofian Laïdouni te vechten. De winnaar gaat door naar de halve finale en eventueel de finale aan het eind van de avond. Maar hoe laat begint het gevecht op Videoland tussen Rico Verhoeven en Sofian Laïdouni?

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Videoland per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met alle titels die in het aanbod van Videoland staan.

Tijdstip en locatie van GLORY Grand Prix

Op zaterdag 9 maart 2024 zitten fans van over de hele wereld klaar om fysiek en online alle gevechten tijdens GLORY Grand Prix te kijken. Het toernooi is deel van het nieuwe wedstrijdconcept van Glory. Vanaf 2024 zal er binnen de vier verschillende gewichtsklassen een Grand Prix worden georganiseerd. Op één avond strijden de acht beste kickbokser om de winst.

De live-uitzending vanuit de GelreDome in Arnhem begint om 17:00 uur Nederlandse tijd met de prelims, waarbij het hoofdevent start om 18:30 uur. De eerste kwartfinale wordt uitgevochten door Levi Rigters en Uku Jürjendal. De gevechten bestaan uit drie rondes van ieder drie minuten. Tussen iedere ronde hebben de vechters een minuut de tijd. Rico Verhoeven zal het in de laatste kwartfinale van de avond opnemen tegen Sofian Laïdouni. Naar verwachting zal dit ergens tussen 19:15 en 19:45 uur zijn, maar de exacte tijd is afhankelijk van de duur van de voorafgaande wedstrijden. Hierna volgt de titelwedstrijd tussen Beztati vs. Kehl, waarna de halve finales op de planning staan. Na dit duel volgen nog eens twee gevechten (Galaz vs. Hammouche en Abena vs. Khbabez), voordat de grote finale tussen 22:30 en 23:00 uur wordt gevochten.

De streamingdienst Videoland heeft de uitzendrechten exclusief in handen. Vanaf 18:00 uur kun je als abonnee inschakelen voor de uitzending. Hierdoor is de match dus niet op tv te zien, maar daar kunnen casting devices als een Chromecast of Apple TV uitkomst voor bieden. Je kunt de match gratis volgen door het 14-daagse proefabonnement dat momenteel wordt aangeboden bij het video on demand-platform.

Rico Verhoeven kiest Sofian Laïdouni voor eerste gevecht

Tijdens de loting voor de GLORY Grand Prix mocht Rico Verhoeven zelf zijn tegenstander uitkiezen. Hij koos voor Sofian Laïdouni. De Fransman is de hoogstgeplaatste kickbokser voor het evenement, waardoor Verhoeven het direct opneemt tegen zijn grootste concurrent. De winnaar van het achtmanstoernooi wordt beloond met de beker en een grote som aan prijzengeld. Daarnaast krijgt hij de kans om tegen de regerend kampioen van zijn gewichtsklasse te vechten om de kampioensriem te bemachtigen. Op dit moment is Rico Verhoeven de grote kampioen. Toch mag hij wel meedoen aan het toernooi. Voor hem staat naast de sportieve prestatie de Grand Prix-beker op het spel.

GLORY Grand Prix te zien op Videoland

Uiteraard wil je geen enkel gevecht missen tijdens de GLORY Grand Prix, waardoor je je vast afvraagt waar je alle duels op tv en online kijken kunt. Op tv worden de gevechten helaas niet uitgezonden. Je bent dus aangewezen op Videoland, waar je op zaterdag 9 maart vanaf 18:30 uur live naar alle wedstrijden kunt kijken. De presentatie zal in handen zijn van Mark Schaaf. Tijdens het evenement wordt hij ondersteund door voormalig kickboksers Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Zij zullen als analisten verslaggeving van alle duels verzorgen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.