Hoe laat komt ‘The Crown’ seizoen 5 op Netflix?

Deze week verschijnt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. Fans kunnen woensdag 9 november rood omcirkelen in hun agenda’s, want dan is het eindelijk zover. Maar op welk tijdstip kun je nu eigenlijk voor de buis gaan zitten om de nieuwe afleveringen te bekijken? En kun je er ’s nachts voor opblijven of komen de afleveringen pas in de loop van de dag online? In dit artikel beantwoorden we de vraag: hoe laat komt The Crown seizoen 5 op Netflix?

Hoe laat komt seizoen 5 van ‘The Crown’ op Netflix?

Het vierde seizoen van hitserie The Crown verscheen in november 2020 op Netflix, dus we hebben behoorlijk lang op nieuwe afleveringen moeten wachten. Op woensdag 9 november is het dan eindelijk zover. Maar hoe laat moet je klaar gaan zitten? Het gloednieuwe seizoen wordt om 09:00 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd.

Midden in de nacht voor de buis zitten heeft dus geen zin; de afleveringen verschijnen in Nederland pas in de ochtend. Dit komt door de verschillende tijdzones—in bepaalde delen van Amerika is het dan nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van Netflix gevestigd is. Op het moment dat het daar 9 november wordt, wordt het vijfde seizoen van de serie dus in de hele wereld live gezet.

Hoeveel afleveringen telt seizoen 5 van ‘The Crown’?

Het vijfde seizoen van The Crown telt tien afleveringen. Alle afleveringen worden tegelijkertijd online gezet op 9 november, dus dat wordt bingen! Ook goed nieuws is dat de serie na dit seizoen nog niet klaar is. De complexiteit van het verhaal was te groot om het allemaal in seizoen 5 te proppen en dus komt er nóg een seizoen aan. Het zesde seizoen zal wel het laatste zijn.

Verhaal en informatie van de serie

In dit royale kostuumdrama ontdekken we veel over de Britse politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth II. We duiken diep in de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven in deze populaire historische dramaserie.

TitelThe Crown
Jaar2016-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
MakerPeter Morgan
CastImelde Staunton, Elizabeth Debicki, Lesley Manville, Jonathan Pryce, Dominic West
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.