Mysterie opgelost: zo komen de exen uit de zee bij ‘Ex On The Beach’

Op zondag 7 april 2024 is het nieuwe seizoen van Ex On The Beach: Double Dutch All Stars verschenen. Dit keer betreden acht oude bekenden de villa voor een ongestoorde vakantie, totdat de Tablet of Terror toeslaat. Deze angstaanjagende tablet stuurt drie singles naar het strand, waar hun exen één voor één uit het water komen lopen. Maar komen de exen wel écht uit de zee lopen? Wij geven antwoord op deze prangende vraag.

‘Ex On The Beach: Double Dutch All Stars’ keert terug met oude bekenden

Ex On The Beach is terug met een hoop drama. Het concept van het programma is inmiddels duidelijk. Vier single mannen en vier single vrouwen vertrekken naar een zonnig oord waar ze voor heel even ongestoord kunnen feesten. Dit seizoen zullen acht zogeheten All Stars terugkeren naar de villa voor een nieuw avontuur. Voor hen is Ex On The Beach geen onbekend terrein. De befaamde Tablet of Terror zorgt echter voor een hoop opschudding, want deze angstaanjagende tablet laat één voor één exen aanspoelen. Je begrijpt dat dit voor de nodige drama zorgt, waarbij (vakantie)liefdes opnieuw opbloeien en jaloezie op de loer ligt.

Zo komen de exen uit de zee

Iedere aflevering spoelen er een of twee exen aan. Wanneer de Tablet of Terror klinkt moeten drie singles naar het strand vertrekken. Relaxend op een ligbedje wachten zij af welke ex uit de zee komt. De oplettende kijker vraagt zich echter een aantal dingen af. Want hoe kan het toch dat geen enkele ex er daadwerkelijk uit ziet alsof ze uit het water komen? Zien de singles niet allang wie er het strand op komt lopen?

Onze redactie vroeg zich dit ook af. Wij hebben dan ook navraag gedaan bij Paramount, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van Ex On The Beach. Zij zeiden het volgende: “Helaas kunnen wij deze vragen niet beantwoorden, aangezien dit een productiegeheim is dat wij niet delen.” Als het aan de producent ligt blijft het antwoord dus een mysterie. De deelnemers denken daar echter anders over. In een interview met AXEDLife gaf Elias namelijk uitgebreid antwoord op de vraag: “Komen de exen echt uit de zee?” Hij zei het volgende:

🗣️ “Je zit letterlijk gewoon vooruit te kijken en je mag je hoofd niet draaien. Dan zeggen ze “oké nu draaien”. Ja, boem daar is de money shot hé. Dus, nee.”
– Elias, deelnemer Ex On The Beach: Double Dutch All Stars

Nieuw seizoen barst los

De eerste aflevering van Ex On The Beach: Double Dutch All Stars is op zondag 7 april 2024 online gekomen. Vanaf deze datum zendt MTV iedere zondag om 22:00 uur een gloednieuwe aflevering uit. Deze uitzendingen zijn online via je provider, zoals hier bij Ziggo en hier bij KPN, live en terug te kijken.

Het nieuwe seizoen zal ook op Videoland te zien zijn. Kijkers moeten hiervoor twee dagen meer geduld hebben. Op dinsdag 9 april zal de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op de streamingdienst verschijnen. In totaal zal het seizoen uit tien afleveringen, inclusief een reünie, bestaan. Het uitzendschema op MTV en Videoland ziet er als volgt uit.

AfleveringWeekdag (MTV)Datum (MTV)Weekdag (Videoland)Datum (Videoland)
1Zondag7 april 2024Dinsdag9 april 2024
2Zondag14 april 2024Dinsdag16 april 2024
3Zondag21 april 2024Dinsdag23 april 2024
4Zondag28 april 2024Dinsdag30 april 2024
5Zondag5 mei 2024Dinsdag7 mei 2024
6Zondag12 mei 2024Dinsdag14 mei 2024
7Zondag19 mei 2024Dinsdag21 mei 2024
8Zondag26 mei 2024Dinsdag28 mei 2024
9Zondag2 juni 2024Dinsdag4 juni 2024
10 Zondag9 juni 2024Dinsdag11 juni 2024

Meer informatie over de serie

Sexy Nederlandse en Vlaamse singles reizen naar een paradijs vol zon, zee, plezier en liefde. Lekker relaxen is er niet bij; ze krijgen onverwachts bezoek van hun exen. Niemand is veilig!

TitelEx On The Beach: Double Dutch All Stars
SoortSerie
Jaar2016-
TaalNederlands
Duur10 seizoenen
CategorieReality

Synopsis: MTV

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.