‘Hocus Pocus 2’ is nu te zien op Disney+ en dit vinden kijkers ervan

Bijna dertig jaar hebben we erop moeten wachten en sinds vorige week is het eindelijk zover: Hocus Pocus 2, het vervolg op de hitfilm uit 1993, is te zien op Disney+. Dit betekent dat Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy weer in de rollen mogen kruipen van de Sanderson-zussen. Nostalgie! Maar hoe bevalt dit vervolg eigenlijk? Wij maken in dit artikel de balans op, zetten de leukste reacties op een rijtje en laten je weten wat kijkers vinden van Hocus Pocus 2.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit zeggen de cijfers: minder goed dan het eerste deel, maar wel een voldoende

Laten we maar direct beginnen met de cijfers. Op IMDb, de site waar het grote publiek mag stemmen, scoort Hocus Pocus 2 met een een 6,2 uit 18.000 stemmen een voldoende, maar het oordeel van de kijkers is wel dat het vervolg slechter is dan zijn voorganger. Hocus Pocus uit 1993 krijgt namelijk een 6,9 uit 130.000 stemmen.

Ook uit de score op Rotten Tomatoes blijkt dat de originele film misschien net iets beter was. Hocus Pocus heeft een score van 71%, wat betekent dat zoveel procent van de kijkers de film tot nu toe meer dan 3,5 sterren (van de 5) gegeven heeft. Hocus Pocus 2 scoort met 55% en een gemiddelde van 3,2 sterren uit 5 een stukje lager. Kijkers lijken dus niet razend enthousiast over de film.

Zo reageert Twitter op ‘Hocus Pocus 2’

Op Twitter zijn de meningen ook verdeeld, al zien we hier vooral positieve reacties. Hoewel de cijfers doen denken dat de film slecht beoordeeld wordt, vindt men het verhaal op Twitter grappig, goed en vermakelijk. Het wordt door een van de kijkers zelfs “de beste sequel ooit” genoemd. Zo zie je maar weer dat meningen verschillen!

Er is ook wel wat kritiek te vinden op Twitter. Een deel van de kijkers vindt de film “te woke”, anderen bekritiseren het plot of de karakters. Hieronder vind je een greep uit de positieve én negatieve reacties.

https://twitter.com/jan182_/status/1576783588820852736
https://twitter.com/are_uthefarmer/status/1576299141327515648

‘Hocus Pocus 2’ is nu te zien op Disney+

De film Hocus Pocus 2 is gemaakt door The Walt Disney Company, net als de eerste film uit 1993. Beide films zijn dan ook te zien op Disney+. De tweede film is aan het aanbod van de videodienst toegevoegd op 30 september 2022. De film wordt daar exclusief uitgebracht, waardoor deze in Nederland dus niet in de bioscoop te zien geweest is.

Meer informatie over de film

Het is 29 jaar geleden wanneer iemand de Black Flame Candle aansteekt en de drie 17e-eeuwse zussen tot leven brengt, en zij zijn nu op zoek naar wraak. Het is aan drie middelbare scholieren om te voorkomen dat deze op wraakbeluste heksen een nieuw soort verwoesting aanrichten in Salem tijdens de zonsopgang op All Hallow’s Eve.

TitelHocus Pocus 2
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieFamilie, Komedie, Fantasy
RegisseurAnne Fletcher
CastBette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, Whitney Peak, Belissa Escobedo, Lilia Buckingham, Froy Gutierrez, Sam Richardson, Doug Jones

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.