Waar kun je op tv en online hockey kijken in 2024?

Het is een van de populairste sporten in Nederland. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze naar hockey op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of hockeywedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het hockey eventueel ook vertoont.

Waar kun je online kijken naar hockey in Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van hockey. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden, zoals alle EK’s en WK’s.

Viaplay➡️ Ga meteen naar Hoofdklasse hockey bij Viaplay. Hier worden de komende vier jaar alle wedstrijden van heren en dames uitgezonden. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke deal drie maanden lang 37% korting op een abonnement.
NLZIET➡️ Ga meteen naar hockeywedstrijden bij NLZIET. Omdat de wedstrijden van Nederland tijdens Europese- en wereldkampioenschappen op tv door de NOS worden uitgezonden, kun je alle beelden live (terug) kijken via deze streamingdienst met Studio Sport. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar hockeywedstrijden bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van de Dutch Hockey League, Hockey Pro League en World Championships in handen. Zowel voor mannen en vrouwen.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar hockey te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst geen mogelijkheid om naar sport als hockey te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar hockeywedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ Prime VideoDe streamingdienst van Amazon, bekend onder zijn naam Prime Video, heeft geen eigen sportabonnementen in Nederland op het moment van schrijven.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je hockey jammer genoeg niet zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hockeywereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die hockey in 2024 uitzenden

Op dit moment zijn er drie mogelijkheden om via tv naar hockey te kijken. Ten eerste heeft Ziggo Sport de uitzendrechten van drie belangrijke competities in Nederland in handen. De oranje provider maakt het mogelijk om allerlei wedstrijden en hoogtepunten van de Dutch Hockey League, Hockey Pro League en World Championships te volgen.

Daarnaast biedt ook Viaplay alle wedstrijden uit de Hoofdklasse voor mannen en vrouwen aan. Je kunt zowel via een app als op andere manieren Viaplay op tv kijken. Hierdoor stream je elke wedstrijd in de best mogelijke kwaliteit op een groot scherm, in plaats van dat je vanaf je mobiel aan het kijken bent.

Alle Europese- en wereldkampioenschappen worden doorgaans uitgezonden via de NOS via Studio Sport, waardoor onder andere op tv via de NPO en hierdoor online via NLZIET naar wedstrijden gekeken kan worden. Dit was ook het geval bij de matches van Nederland tijdens het afgelopen EK voor de mannen en vrouwen. 👉 Ga direct naar hockeywedstrijden bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.