Extreme verzameldrift in ‘Hoarding: Buried Alive’ maakt moedeloos en jeukerig

Iedereen kent wel die verre vriend of gekke tante die altijd overal een bende van maakt, maar zo’n extreme rotzooi als in het TLC-programma Hoarding: Buried Alive heb je vast nog nooit van je leven gezien. Wij namen een kijkje bij het programma op discovery+ en laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie: TLC-programma ‘Hoarding: Buried Alive’ op discovery+

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat ‘Hoarding: Buried Alive’ geen nieuw programma van TLC is. Sterker nog: het eerste seizoen werd al in 2010 voor het eerst uitgezonden. Toch was de beschikbaarheid op Nederlandse streamingdiensten lange tijd gelimiteerd, maar sinds augustus komt er wekelijks op discovery+ een “nieuwe” aflevering online. En dat blijkt een welkome verrassing voor abonnees van het video on demand-platform, want zoals de onderstaande kijkers via Twitter lieten weten maakt het programma nogal indruk. Hij staat dan ook al een paar weken in de toplijstjes van meest bekeken titels op discovery+ in Nederland.

Mocht je een sterk gevoel voor compassie (of een zwakke maag) hebben, dan zul je er waarschijnlijk moeite mee hebben om naar Hoarding: Buried Alive te kijken. Wij werden enorm treurig van het inkijkje in het vreselijke leven van mensen met zulke extreme verzameldrift. Zo wordt pijnlijk duidelijk dat deze verslaving in de ergste gevallen mensen helemaal kapot kan maken, zowel op mentaal als fysiek gebied.

Wel is het een typisch TLC-programma, wat betekent dat alles behoorlijk ‘over the top’ wordt gebracht en soms wat gestaged aanvoelt. Men valt vaak in de herhaling, wat tot langdradige afleveringen resulteert. Toch kunnen we begrijpen dat het programma na zoveel jaar nog steeds blijft scoren, want zo’n schokkend kijkje in de keuken van Amerikaanse burgers krijg je niet vaak.

Waar en sinds wanneer is ‘Hoarding: Buried Alive’ online te zien?

In 2010 ging de eerste uitzending van Hoarding: Buried Alive al in première, maar de beschikbaarheid op streamingdiensten in Nederland was de laatste jaren niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig heeft discovery+ de titel in augustus met wekelijkse afleveringen vanuit zijn eigen zender TLC toe kunnen voegen aan het aanbod. Daarom is hij niet te zien op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay of Videoland

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen, UFC, Grand Slam Tennis en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

In het Amerikaanse televisieprogramma Hoarding: Buried Alive volgen we mensen die lijden aan extreme verzameldrift en hierdoor in een onhoudbare situatie moeten leven. Met hulp van vrienden en professionals wordt geprobeerd een stap in de goede richting te zetten naar een schoner en gestructureerder leven.

TitelHoarding: Buried Alive
SoortSerie
Jaar2010-2014
TaalEngels
Duur7 seizoenen
CategorieDocumentaire, Reality
KijkenBekijk direct bij discovery+

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery