Discovery serie Hitler’s Headquarters nu te zien op streamingdienst discovery+

Het beste van Discovery verschijnt het allereerst exclusief op hun streamingdienst discovery+. Zo ook de gloednieuwe serie Hitler’s Headquarters, een programma waarin geschiedenisliefhebber Łukasz Kazek zich waagt naar het hoofdkwartier waar Hitler belangrijke beslissingen nam over het lot van Polen – en daarbuiten – tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds 30 augustus 2020 is elke week een nieuwe aflevering van Hitler’s Headquarters te zien op Dplay.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Discovery+ kijken ✅

Hitler’s Headquarters op discovery+

Geschiedenisliefhebber Łukasz Kazek laat de kijker in deze historische serie kennismaken met de geheime plekken vanuit waar Adolf Hitler zijn legers aanstuurde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij verbleef namelijk op meerdere plekken gedurende zijn weerzinwekkende machtsperiode. De unieke documentaireserie Hitler’s Headquarters toont tien van deze opmerkelijke verblijfplaatsen die vaak diep verborgen lagen. Sinds zondag 30 augustus is elke week een nieuwe aflevering op Dplay te zien.

Mislukte aanslag op Hitler’s leven

Onder de plekken waar de beruchte dictator verbleef, valt bijvoorbeeld het beroemde Wolfsschanze in Polen. In dit complex van bunkers middenin de Poolse bossen, verbleef Hitler het grootste deel van de oorlog. Deze plaats fungeerde als halve stad en was ook de locatie waar hij de op hem gerichte aanslag wist te overleven.

Allerlei opmerkelijke verblijfplaatsen

Naast Wolfsschanze worden meerdere opmerkelijke verblijfplaatsen van Hitler uitgelicht. Zijn eerste hoofdkwartier, Het Adelaarsnest, wordt uitgebreid getoond, maar ook Het Felsennest en het idyllische onderkomen Berghof in de Alpen zijn te bekijken. Daarnaast krijg je inzicht in het rijdende hoofdkwartier van Adolf Hitler, De Führertrein Amerika, en het onderkomen waarin hij uiteindelijk zijn dood vond in Berlijn.

Historici en ooggetuigen

Om een compleet beeld te geven van het belang van Hitler’s onderkomens in zijn weerzinwekkende oorlogstijd, spreken de makers van de serie en Łukasz Kazek met meerdere historici en ooggetuigen. Zo is een beeld op te maken van hoe de verschillende hoofdkwartieren er destijds uit moeten hebben gezien en wordt er getoond wat de huidige staat is. Daarnaast wordt op deze wijze in kaart gebracht hoe nauw Hitler zelf betrokken was bij de bouw en inrichting van zijn strategische hoofdkantoren.

Meer over geschiedenis en van Discovery op Dplay

Hitler’s Headquarters is een programma van de bekende zender Discovery. Op streamingdienst Dplay is een volledige categorie met programma’s van Discovery te vinden, zodat je altijd en overal kunt genieten van je favoriete films en series van dit kanaal.

Daarnaast is het mogelijk om de categorie met geschiedenisprogramma’s op Dplay door te struinen, zodat fans van historische titels kunnen zien wat de streamingdienst op hun vlak allemaal te bieden heeft. Ook biedt de categorie met gratis programma’s alvast een inkijkje in een deel van deze geschiedenisprogramma’s, zodat je kunt testen wat je ervaring met deze nieuwe en sterk groeiende streamingdienst is.

Alle nieuwe programma’s op Dplay in september en oktober

Kun jij geen genoeg krijgen van Dplay? Gelukkig komt er in de komende maanden nog heel veel nieuws op de streamingdienst! Bij Streamwijzer vind je een overzicht van alle nieuwe films en series op Dplay in september en oktober, maar ook het complete Dplay aanbod en algemene informatie over Dplay.