True crime-serie ‘The Hillside Strangler: Mind of a Monster’ is nu te zien op discovery+

De bloedstollende true crime-documentaireserie Hillside Strangler: Mind of a Monster is nu te zien op de streamingdienst discovery+. De serie wordt gepresenteerd door Dr. Michelle Ward. Eerder produceerde en presenteerde zij meer dan 70 afleveringen van andere bekende true-crime series voor Investigation Discovery, waaronder Stalked: Someone’s Watching en The Mind of a Murderer. Alle drie de afleveringen staan nu online.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Hier gaat ‘The Hillside Strangler: Mind of a Monster’ over

Een seriemoordenaar besluipt Los Angeles in de jaren zeventig en laat lichamen achter in de Hollywood Hillside. Nadat een man genaamd Kenneth Bianchi in 1979 is gearresteerd op verdenking van een dubbele moord in Bellingham (Washington) duurt het niet lang voordat de onderzoekers van Los Angeles de aanwijzingen terugkoppelen naar de seriemoordenaar die ze ‘The Hillside Strangler’ noemden. De neven Angelo Bueno Jr. en Kenneth Bianchi werden later veroordeeld voor de ontvoering, marteling, verkrachting en moord van tien jonge vrouwen en meisjes die nog maar tussen 12 en 18 jaar oud waren.

True crime-serie ‘Hillside Strangler: Mind of a Monster’ is sinds 1 maart te zien op discovery+

‘The Hillside Strangler: Mind of a Monster’ bevat opnames van interviews met talloze psychologen en psychiaters die spreken over de moordenaar Kenneth Bianchi en zijn beweringen over wie de beruchte Hillside Strangler werkelijk is. Bianchi probeert men er namelijk van te overtuigen dat hij niet de dader is. Het zou eigenlijk zijn meervoudige persoonlijkheid ‘Steve’ zijn – en dat is niet het enige wat hij hierover te zeggen heeft.

De zenuwslopende true crime-serie is sinds 1 maart te zien op discovery+ in Nederland. Dit programma telt drie afleveringen van elk 44 minuten onder de titels “Steve Did It”, “Multiple Personalities” en “The Stranglers”. Alle drie deze episodes kunnen direct worden bekeken op de videodienst van Discovery.

Meer true crime op discovery+

Voor liefhebbers van true crime documentaires en docuseries ben je bij discovery+ op het juiste adres. Zo schreven wij eerder over 5 opmerkelijke true crime programma’s op discovery+ en vind je hier het gehele aanbod van de streamingdienst.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.