Idris Elba moet een gekaapt vliegtuig redden in de bloedstollende serie ‘Hijack’

Idris Elba schitterde eerder dit jaar nog in de Netflix-films Luther: The Fallen Sun en Extraction II en is nu te zien in een andere bloedstollende titel: de gloednieuwe serie Hijack op Apple TV+. Hij vertolkt hierin de rol van een ervaren onderhandelaar die in een gekaapt vliegtuig terechtkomt en al zijn technieken moet inzetten om de passagiers weer veilig aan de grond te krijgen. Zijn gevaarlijke aanpak kan levens redden… of kosten.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Apple TV+ kijken ✅

Dit is het verhaal van ‘Hijack’ met Idris Elba

Sam Nelson stapt nietsvermoedend in het vliegtuig van Dubai naar Londen, op weg naar zijn ex-vrouw en zoontje. Als het vliegtuig gekaapt wordt is het al snel duidelijk dat hij, als een van de beste en meest geslepen onderhandelaars ter wereld, moet proberen de kapers op andere gedachten te brengen.

Als je genoten hebt van de serie 24 met Kiefer Sutherland, dan zal Hijack je zeker aanspreken. Ook dit speelt zich namelijk in real-time af. Dit betekent dat de serie precies zeven uur duurt, net zoals de reis van Dubai naar Londen. Iedere aflevering volgen we één uur lang alle gebeurtenissen en dit zorgt ervoor dat het verhaal je echt naar je keel grijpt. Combineer dit met het acteerwerk van Idris Elba en de regie van Lupin-maker George Kay en je hebt een serie die je eigenlijk niet mag missen.

De eerste twee afleveringen van ‘Hijack’ staan nu op Apple TV+

Op woensdag 28 juni heeft Apple TV+ de eerste twee afleveringen van de serie aan het aanbod toegevoegd. Je kunt vanaf nu, tot de seizoensfinale op 2 augustus, iedere woensdag terecht voor een splinternieuwe episode. Hieronder bekijk je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Final Call”Woensdag28 juni 2023
2“3 Degrees”Woensdag28 juni 2023
3“Draw a Blank”Woensdag5 juli 2023
4“Not Responding”Woensdag12 juli 2023
5“Less Than an Hour”Woensdag19 juli 2023
6“Comply Slowly”Woensdag26 juli 2023
7NNBWoensdag2 augustus 2023

Meer informatie over de serie

Wanneer vlucht KA29 wordt gekaapt tijdens een zeven uur durende reis van Dubai naar Londen, probeert Sam Nelson, een ervaren onderhandelaar in het bedrijfsleven, zijn professionele vaardigheden te gebruiken om iedereen aan boord te redden. Wordt deze risicovolle strategie zijn ondergang?

TitelHijack
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieThriller
MakerGeorge Kay
CastIdris Elba, Neil Maskell, Max Beesley, Ben Miles, Kaisa Hammarlund, Zora Bishop, Jeremy Ang Jones, Kate Phillips, Jasper Britton, Aimée Kelly, Mohamed Elsandel, Holly Aird, Justin Salinger, Justin Salinger, Jaimi Barbakoff, Harry Michell, Fatima Adoum, Nasser Memarzia, Rochenda Sandall

Synopsis: Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.