Alle afvallers van ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’ in 2024 op een rij

Op woensdag 15 mei 2024 is het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje Op Reis van start gegaan. Negen amateurfotografen zijn vertrokken naar Thailand om verschillende shoots uit te voeren. Uiteraard zijn presentator Tijl Beckand en fotograaf en jurylid William Rutten weer van de partij. Iedere aflevering moet de amateurfotograaf met de laagst gemiddelde score het programma verlaten. In dit artikel zetten we alle afvallers per week voor je op een rij.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen van ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’

Na de eerdere reizen naar Argentinië (2022) en Zuid-Afrika (2023) vertrekt Het Perfecte Plaatje Op Reis voor het nieuwe seizoen naar Thailand. Op deze locatie zullen de negen amateurfotografen alles uit de kast halen om hét perfecte plaatje te schieten. Dit doen zij niet alleen, maar onder toeziend oog van de altijd strenge jury. Extra leuk: speciaal voor de 100e aflevering mocht jij bepalen welke shoot er moet worden uitgevoerd. Dit kan om een compleet nieuwe opdracht gaan, of een fotoshoot uit een eerder seizoen.

Afvallers per week op een rij

Op woensdag 15 mei 2024 was het tijd voor de eerste aflevering. We maakten kennis met de kersverse groep. Deze bestaat uit Mark Baanders (Expeditie Robinson), Susan Visser (Gooische Vrouwen), Kaj Gorgels, Danny de Munk, Fresia Cousiño Arias (ESPN), April Darby, Gallyon van Vessem, Sophie Bouquet (Goede Tijden, Slechte Tijden) en Leafs. Per aflevering moet er helaas een van hen het programma verlaten. Hieronder vind je per aflevering wie er door zijn naar volgende week en wie helaas de laagste score toebedeeld kreeg.

Aflevering 1 – woensdag 15 mei 2024

In de eerste aflevering gingen de kandidaten direct de straat op om een lach te fotograferen. Ook baasjes met hun huisdieren werden voor de lens vastgelegd. Helaas bleek Leafs de laagste score te hebben. Gelukkig voor hem hoefde er deze eerste aflevering niemand naar huis. Alle negen amateurfotografen gingen dus door naar aflevering twee.

Aflevering 2 – woensdag 22 mei 2024

Aan de deelnemers de taak om het nieuwe met het oude vast te leggen. Leafs gaf een andere invulling aan de opdracht dan de jury voor ogen had. Hij moest met het laagste cijfer door naar shoot twee. Een uitdagende opdracht, want de BN’ers moesten de razendsnelle balsport sepak takraw fotograferen. Helaas viel het doek nu echt voor Leafs en moest hij aan het einde van de aflevering het programma verlaten.

Aflevering 3 – woensdag 29 mei 2024

Voor de eerste opdracht werden de amateurfotografen de bloemenmarkt van Bangkok opgestuurd om een macrofoto te maken. Hierbij moet je extreem inzoomen op een detail, zodat er een vervreemd beeld ontstaat. Mark kreeg het laagste cijfer. Hij moest voor de tweede opdracht aan de bak. Voor de tweede shoot moesten de deelnemers olifanten fotograferen in hun natuurlijke habitat. Wel moest dit een heuse art foto zijn. Helaas voor Mark kreeg hij weer een van de laagste cijfers, waardoor hij de tweede afvaller is.

Aflevering 4 – woensdag 5 juni 2024

Voor de eerste opdracht krijgen de amateurfotografen de taak om een landschapsfoto te maken. Wel moet daar een vorm van reflectie in zitten. Dit blijkt een knap lastige opdracht. Susan krijgt het hoogste cijfer (7.5), maar Kaj moet het helaas doen met de laagste punten (4.9). Voor de tweede shoot staan er een aantal modellen klaar. Tussen de watervallen krijgen de deelnemers de opdracht om een fantasyfoto te maken. Deze opdracht levert spectaculaire beelden op. Susan heeft de eerste 10 van het seizoen te pakken. Ook Fresia (9.4) en Sophie (8.8) gooien hoge ogen. Kaj weet met de tweede shoot zijn gemiddelde te redden door 0.1 boven Gallyon te eindigen. Zij moet als derde afvaller het programma verlaten.

Aflevering 5 – woensdag 12 juni 2024

In de eerste opdracht moeten de amateurfotografen het ochtendritueel van monniken vastleggen. Kaj en April krijgen de laagste cijfers, waardoor zij alles uit opdracht twee moeten halen. Voor deze shoot vertrekken de deelnemers terug naar Bangkok. Hier moeten zij een wilde avond vastleggen. De modellen? Dat zijn zij zelf. Hoewel het laagste cijfer niet voor April is, moet zij helaas wel het programma verlaten.

Aflevering 6 – woensdag 19 juni 2024

Voor aflevering 6 vertrokken de overgebleven amateurfotografen naar Phuket. Daar moeten ze in het oude centrum een architectuurfoto van gebouwen maken. Vooral de toeristen maken de opdracht enorm lastig. Kaj krijgt de hoogste score. Sophie en Fresia krijgen de laagste cijfers toebedeeld. Voor de tweede opdracht moeten de deelnemers de stof zijde fotograferen. Fresia en Sophie weten zich te herpakken door de hoogste cijfers te scoren. Helaas voor Sophie eindigt zij toch onderaan, waardoor ze het programma moet verlaten.

Uitzendschema van ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’

Op woensdag 15 mei 2024 verschijnt de eerste aflevering dus op tv. Hierna kun je wekelijks op hetzelfde tijdstip (20:30 uur) op RTL 4 klaar zitten voor een gloednieuwe aflevering. Ook op Videoland komen de afleveringen online te staan. Wel moet je hiervoor een dag langer geduld hebben, want de afleveringen verschijnen op donderdag op de streamingdienst. Heb je een aflevering gemist? Dan is deze vrijwel direct online terug te kijken via NLZIET. Dit seizoen doen er geen acht, maar negen amateurfotografen aan het programma mee. Het seizoen telt dus één aflevering meer. Dit levert onderstaand uitzendschema op.

AfleveringDatum (TV)WeekdagTijdstipWeekdagDatum (Videoland)
115 meiWoensdag20:30 uurDonderdag16 mei
222 mei Woensdag20:30 uurDonderdag23 mei
329 meiWoensdag20:30 uurDonderdag30 mei
45 juniWoensdag20:30 uurDonderdag6 juni
512 juniWoensdag20:30 uurDonderdag13 juni
619 juniWoensdag20:30 uurDonderdag20 juni
726 juniWoensdag20:30 uurDonderdag27 juni
83 juliWoensdag20:30 uurDonderdag4 juli
910 juliWoensdag20:30 uurDonderdag11 juli

Meer informatie over het programma

Diverse BN’ers met een passie voor fotografie nemen het tegen elkaar op in prachtige landen als Argentinië, Zuid-Afrika of Thailand. De deelnemers krijgen de meest indrukwekkende opdrachten, waarbij de adembenemende omgeving garant staat voor spectaculaire beelden.

TitelHet Perfecte Plaatje Op Reis
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow, Reality
CastMark Baanders, Susan Visser, Kaj Gorgels, Danny de Munk, Fresia Cousiño Arias, April Darby, Gallyon van Vessem, Sophie Bouquet, Leafs (Jahmil Dapaloe)

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.