Top of flop: He’s All That (2021) op Netflix

De afgelopen dagen heeft de Netflix Top 10 een nieuwe koploper: de romcom He’s All That, een remake van de razend populaire film She’s All That uit 1999. Ben je benieuwd of deze nieuwe film op Netflix wat voor jou is? Wat vinden wij zelf, andere Netflix-abonnees en critici van dit romantische kijkcijferkanon? In andere woorden: wat zegt onze recensie van He’s All That, top of flop?

In het kort: dit vinden wij van de film He’s All That op Netflix

Allereerst is het belangrijk om te weten waar deze romantische komediefilm op Netflix over gaat. In deze heruitvoering van She’s All That uit 1999 gaat Padgett’s vernederende breakup voor de camera viraal, waardoor ze een riskante weddenschap aangaat om haar reputatie te redden: ze zweert dat ze de smerige asociale Cameron kan veranderen tot koning van het schoolbal. Maar de dingen worden ingewikkeld als ze merkt dat ze voor hem begint te vallen.

Liefhebbers van The Kissing Booth zijn waarschijnlijk in hun nopjes geweest met de komst van He’s All That. Afgezien van knappe hoofdrolspelers en een welbekend verhaal van een high school-transformatie van nerd tot held, is deze film echter weinig bevredigend voor de kijker. Een verfrissende performance is van de hilarische Matthew Lillard in de rol van Principal Bosch, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Wat vinden Netflix-abonnees van He’s All That?

Op IMDb blijken kijkers niet al te enthousiast te zijn, want He’s All That scoort daar op het moment van schrijven een 4,5 uit 10 sterren. Tegelijkertijd staat de film op #1 in de Netflix Top 10, wat aangeeft dat er flink wat abonnees naar de nieuwe film aan het kijken zijn. Dat kan echter ook uit nieuwsgierigheid zijn na de populariteit van de voorgaande film in 1999 en hoeft niets te zeggen over de kwaliteit. Ten slotte is is de voorlopige publieksscore bij Rotten Tomatoes 28%, wat ook zeker niet hoog is.

Daarnaast is het natuurlijk interessant om te kijken wat de streamers hierover zeggen op social media. Allereerst hebben veel mensen over het acteerwerk en uiterlijk van een paar van de sterren in de film. Kijkers lijken spontaan verliefd te zijn geworden op Addison Rae (als Padgett Sawyer) en Tanner Buchanan (als Cameron Kweller), maar vooral op… Matthew Lillard (in de rol van Principal Bosch). Één kijker zegt dat hij met gemak kan constateren dat Matthey Lillard de film heeft gestolen en een andere vertelt: “Ik kan veel zeggen over #HesAllThat, maar alles wat ik ga zeggen is dit: Matthey Lillard heeft zo’n 5 minuten schermtijd en het lukt hem nog steeds om de hele show te stelen.” Ten slotte is het overall beeld van de film niet al te goed… Zo wordt onder andere geschreven: “Netflix kan met maar beter compenseren voor het feit dat ik deze hele film uit heb gezeten.”

Recensies van critici zijn teleurstellend

De meningen van critici en kijkers lopen dikwijls uiteen, maar bij He’s All That lijken de groepen gelijkgestemd. De film krijgt dus een 4,5 op IMDb en een score van 28% op Rotten Tomatoes, maar ook op de Tomatometer van critici blijft hij vooralsnog steken op een teleurstellende 33%.

Zo schrijft Peter Travers van ABC News: “Deze geslachtsveranderde, TikTok-vriendelijke update van de tienerhit uit 1999, gemaakt voor het ‘Kissing Booth’-publiek, klinkt vreselijk en dat is het vaak ook, maar er steekt genoeg charme door de kieren om iedereen die ooit voor een make-overfabel is gevallen, mee te slepen.”

Roger Moore van Movie Nation heeft een vergelijkbare kijk op de film: “De hoofdrollen klikken niet echt, de situaties zijn verordend door de formule en de extreme rijkdom schuurt op een manier die alleen een Kardashian-fan kan negeren.” – 1,5 uit 4 ⭐️

Conclusie: He’s All That op Netflix → Flop met 2 ⭐️

Het is maar zelden dat een “standaard” romcom écht hoge cijfers scoort op beoordelingswebsites of de ene na de andere toprecensie in de wacht weet te slepen. Toch zijn de kijkcijfers dikwijls goed, omdat het soms gewoon lekker is om voor de buis te zitten met een slappe high school-film met wat humor, romantiek en drama. Dat is dan ook alles wat He’s All That is.

Onder de scheidingslijn van 2½ ster durven we een film te kwalificeren als flop en hierboven als top. Volgens deze criteria is de show met 2 sterren niet geslaagd. Dat betekent niet dat we het geen kijktip noemen, want liefhebbers van The Kissing Booth en andere romcoms die makkelijk wegkijken, kunnen er nog steeds een leuke avond voor de buis mee hebben. We kunnen de film echter niet bestempelen als een toptitel van hoge kwaliteit.