Dit is wanneer de achtste finale in de KNVB Beker van ‘Hercules vs. Cambuur’ ingehaald wordt

Vorige week was het tijd voor de achtste finales van de KNVB Beker. Op donderdag 18 januari om 21:00 uur stond het duel tussen USV Hercules en SC Cambuur op de planning. De wedstrijd werd echter anderhalf uur voor de aftrap afgelast. Vanwege de vorst en sneeuw was het veld op sportcomplex Zoudenbalch onbespeelbaar geworden. Maar op welke datum wordt de wedstrijd tussen USV Hercules en Cambuur ingehaald?

Sneeuw en vorst gooien roet in het eten

Donderdagavond zouden USV Hercules en Cambuur gaan spelen om een plek in de kwartfinales van het KNVB-Bekertoernooi. Zouden, want de wedstrijd werd anderhalf uur voor de aftrap afgelast. Door de kou en sneeuwval was het veld niet langer geschikt om op te spelen. In een kort statement schrijft de KNVB het volgende:

🗣️ “Vanwege de winterse weersomstandigheden van de afgelopen dagen en de invloed daarvan op het veld van Sportpark Zoudenbalch kon de veiligheid van de spelers niet gewaarborgd worden.
— KNVB

Het duel zou plaatsvinden op het trainingscomplex van FC Utrecht. Hier zouden de spelers van USV Hercules opnieuw voor een bekerstunt kunnen zorgen. Eerder deze competitie wonnen de Utrechters namelijk van Ajax (3-2), waardoor de Amsterdammers het bekertoernooi moesten verlaten. Deze wedstrijd werd toen in de Galgenwaard gespeeld. De match tegen Cambuur kon hier echter niet plaatsvinden, omdat FC Utrecht het stadion niet nogmaals wilde verhuren.

Op welke datum wordt de wedstrijd tussen Hercules en Cambuur gespeeld?

Het duel wordt dus verplaatst. Veel fans vragen zich echter af wanneer de wedstrijd tussen USV Hercules en Cambuur wordt gespeeld. Inmiddels heeft de KNVB een nieuwe datum bekendgemaakt. Als we alle opties afgingen, leek het er al op dat het bekerduel volgende week zou worden. De kwartfinales staan namelijk al op 5 en 6 februari gepland. Ook spelen Feyenoord en PSV op woensdag 24 januari om 20:00 uur de achtste finale tegen elkaar. De kans was dus groot dat het duel doordeweeks wordt gespeeld. Inmiddels is het moment bepaald: donderdag 25 januari 2024 om 20:00 uur.

USV Hercules zorgt voor bekerstunt

Veel amateurclubs hopen ieder jaar weer zo ver mogelijk te komen in de strijd om de KNVB Beker. Voor fans is het dan ook extra bijzonder om hun team tegen een betaalde club te zien voetballen. Bijna ieder seizoen weer weet een amateurvereniging het publiek te verbazen door verder door te stromen in het bekertoernooi. USV Hercules zorgde voor de bekerstunt van de eeuw door in december van Ajax te winnen (3-2). Tim Pieters scoorde de eerste twee goals, waarna Mars Grotenbreg diep in de extra tijd het feest compleet maakte.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.