Kijkers reageren op eerste aflevering van ‘Heel Holland Bakt’: “Pechvogel van de tent!”

Bakkers klaar? Bakken maar! Zondagavond was het eindelijk weer tijd voor een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt. Onder leiding van presentator André van Duin gaan tien thuisbakkers de strijd met elkaar aan om indruk te maken op juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Gisteren verscheen de eerste aflevering op tv, waarbij kijkers weer konden smullen van de vele creaties en kennismaakten met alle deelnemers.

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Tien nieuwe thuisbakkers in de tent

Op zondag 28 januari ging het inmiddels 11e seizoen van Heel Holland Bakt van start. Het recept van het programma is onveranderd gebleven. Ook dit seizoen betreden namelijk weer tien thuisbakkers de tent om de lekkerste en mooiste creaties te maken. Iedere week bestaat uit drie opdrachten. Eerst volgt de signaturenopdracht, daarna de altijd lastige technische opdracht en op het einde staat het spektakelstuk op het menu.

In de eerste aflevering werden we voorgesteld aan Aruna, Carla, Dennis, Peter, Pien, Rachida, Rudo, Sandra, Susan en Tim. Vooral de creaties van Peter konden op een hoop reacties van kijkers rekenen. Zijn kruidencake met gekarameliseerde peer eindigde in een modderige bende en ook de technische opdracht verliep niet zoals gewenst. Alle eieren werden in één keer in de beslagkom gegooid en ook het dopen van de soezen in chocolade eindigde in een knoeiboel. Of dat nog niet genoeg was voor de pechvogel van de tent, viel zijn spektakelstuk vlak voor de beoordeling uit elkaar.

Kijkers zijn fan van Peter

Hoewel de baksels van Peter de jury niet konden overtuigen, kan Peter rekenen op veel positieve reacties van de kijkers thuis. Iemand schrijft: “Was te verwachten, maar jammer dat Peter eruit is. Leuke, sympathieke man!“. Een ander zegt: “Arme Peter, alles gaat mis…. Wij vinden het hier allemaal heel zielig. Het waren 2 fantastische dagen….” Toch vragen veel kijkers zich ook af hoe Peter door de selectie is gekomen. Zo schrijft iemand het volgende: “Ik denk dat Peter de mol is“. Bekijk hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over ‘Heel Holland Bakt’

Tien kandidaten strijden in Heel Holland Bakt om de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’. Deze tien getalenteerde bakkers maken iedere uitzending hun beste bakcreaties onder het toeziend oog van de kritische jury, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

TitelHeel Holland Bakt
Jaar2013-
SoortSerie
Duur11 seizoenen
TaalNederlands
CategorieTv-competitie
PresentatorenAndré van Duin
JuryJanny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.