Dit gebeurt er met alle overgebleven taarten in ‘Heel Holland Bakt’

Het is weer smullen geblazen tijdens een gloednieuw seizoen van Heel Holland Bakt. Op zondag 28 januari verscheen de eerste aflevering op tv. Onder leiding van presentator André van Duijn slaan tien thuisbakkers aan het bakken om indruk te maken op juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Iedere week staan er drie opdrachten op het programma, waarbij de taarten, cakes en gebakjes ons om de oren vliegen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met alle overgebleven baksels na het jureren?

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen ‘Heel Holland Bakt’ van start

Dit jaar zijn we alweer aanbeland bij het 11e seizoen van Heel Holland Bakt. Na al die jaren is het recept onveranderd gebleven: tien thuisbakkers betreden de tent om de lekkerste en mooiste creaties te maken. Iedere week staan er drie opdrachten op het menu. Onder toeziend oog van presentator André van Duijn gaan de deelnemers aan de slag. Aan het einde van iedere opdracht staan juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden klaar om alle baksels te beoordelen.

Wat gebeurt er met alle overgebleven bakcreaties?

Zoals hierboven beschreven krijgen de tien thuisbakkers iedere week drie opdrachten. Zij starten traditiegetrouw met de signaturenopdracht, waarbij zij een passend recept moeten bedenken en uitvoeren. Hierna staat de altijd lastige technische opdracht op het programma. Tot slot mogen de thuisbakkers tijdens het spektakelstuk al hun creativiteit in de strijd gooien.

Met zo veel opdrachten wordt er tijdens het programma heel wat gebakken. Gelukkig wordt er niks van al het lekkers weggegooid. Na de opnames wordt er namelijk uitgebreid door alle crew geproefd. Ook de thuisbakkers zijn benieuwd naar alle creaties van hun medekandidaten. Er wordt dus niks verspild. Mocht er wel iets overblijven, dan nemen de deelnemers zelf hun baksels mee naar huis.

Uitzendschema ‘Heel Holland Bakt’

Kijkers kunnen sinds zondag 28 januari 2024 dus weer wekelijks klaar zitten om alle baksels te bewonderen. Maar hoeveel afleveringen telt het nostalgische bakprogramma? Aan het vorige seizoen deden eveneens tien thuisbakkers mee. Deze bestond uit acht afleveringen. Naar alle waarschijnlijkheid zal seizoen elf uit hetzelfde aantal episodes bestaan. Hierdoor zal de grote finale op zondag 17 maart 2024 te zien zijn.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Zondag28 januari 202420:25 uur
2Zondag4 februari 202420:25 uur
3Zondag11 februari 202420:25 uur
4Zondag18 februari 202420:25 uur
5Zondag25 februari 202420:25 uur
6Zondag3 maart 202420:25 uur
7Zondag10 maart 202420:25 uur
8Zondag17 maart 202420:25 uur

Meer informatie over ‘Heel Holland Bakt’

Tien kandidaten strijden in Heel Holland Bakt om de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’. Deze tien getalenteerde bakkers maken iedere uitzending hun beste bakcreaties onder het toeziend oog van de kritische jury, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

TitelHeel Holland Bakt
Jaar2013-
SoortSerie
Duur11 seizoenen
TaalNederlands
CategorieTv-competitie
PresentatorenAndré van Duin

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.