‘Heartstopper’-fans: dít personage ga je niet terugzien in seizoen 3

Het tweede seizoen van Heartstopper staat nu op Netflix en dat betekent dat we met zijn allen massaal aan het bingen geslagen zijn. We weten nu al dat er ook een derde seizoen zal komen, maar daarin gaan we één personage helaas niet terugzien. Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 2.

Dit personage verdwijnt uit ‘Heartstopper’ in seizoen 3

Het tweede seizoen van Heartstopper is sinds donderdag 3 augustus te zien op Netflix. Veel mensen zijn direct aan het bingen geslagen en hebben dus ook al de scène gezien waarin Ben, Charlies voormalige vriendje, probeert zijn excuses aan te bieden en aankondigt dat hij Truham gaat verlaten. En dit betekent het definitieve einde voor acteur Sebastian Croft.

Maker en schrijver van de graphic novels Alice Oseman heeft in een interview met Tudum aangegeven dat Bens verhaal nu echt afgesloten is. Op zich is dit een logische keuze: in de comics verschijnt hij enkel in het eerste boek, dus dat hij in het tweede seizoen (waarin het derde boek verfilmd wordt) nog te zien is, was sowieso een extraatje.

De makers hebben besloten Ben tóch een rol te geven in het tweede seizoen van de serie omdat Charlies verhaallijn natuurlijk voor een groot gedeelte draait om het trauma dat hij opgelopen heeft door hun relatie. Om dit op de beste manier te belichten, was het belangrijk om het personage van Sebastian Croft ook nog een rol te laten spelen. Maar nu de confrontatie tussen de twee achter de rug is, is het karakter niet meer nodig voor de verhaallijn van Nick en Charlie. Alice Oseman zegt het volgende over Bens rol in seizoen 2:

🗣️ “We waren constant aan het zoeken naar een manier om Ben niet té onrealistisch gemeen te maken en niet té sympathiek. Ik heb het gevoel dat we een goede balans gevonden hebben en ik ben trots en dankbaar dat Sebastian [Croft] een onderdeel heeft uitgemaakt van Heartstopper.”
– Alice Oseman

En dit kan je wél verwachten van seizoen 3

Wie precies wil weten waar seizoen 3 van Heartstopper over gaat, kan de vierde graphic novel van Alice Oseman over Nick en Charlie lezen. Eén ding is zeker en dat is dat we gaan ontdekken of Charlie de magische woorden “ik hou van jou” durft te zeggen tegen Nick.

We weten nog niet wanneer we naar de nieuwe afleveringen kunnen kijken. Dit wordt sowieso pas in 2024, maar een exacte datum heeft Netflix ons nog niet gegeven. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Waar gaat het verhaal van ‘Heartstopper’ over?

Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf.

TitelHeartstopper
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb8,6 uit 62.000 stemmen
MakerAlice Oseman
CastJoe Locke, Kit Connor, William Gao, Yasmin Finney, Araloyin Oshunremi, Ashwin Vishwanath, Evan Ovenell, Olivia Colman, Georgina Rich
Heartstopper: Season 2 | Official Trailer | Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.