Goed nieuws: ‘Heartstopper’ seizoen 2 staat op déze datum op Netflix

Na dagenlang teasen heeft Netflix vandaag eindelijk bekendgemaakt welk groot Heartstopper-nieuws ze voor ons in petto hebben: de officiële releasedatum is er. We moeten wel nog éven geduld hebben, want de serie over de opbloeiende liefde tussen Charlie Spring en Nick Nelson keert pas op donderdag 3 augustus terug.

Kijktip: Ben je benieuwd naar vergelijkbare titels? Bekijk onze top 10 van LGBT-films en -series op Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten 🍿

In augustus komt het tweede seizoen van ‘Heartstopper’ naar Netflix

Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. Dat is het principe van Heartstopper, de razendpopulaire serie die gebaseerd is op de graphic novels van Alice Oseman en vorig jaar op Netflix verscheen. De serie bestormde destijds de hitlijsten van de streaminggigant en werd door kijkers en critici ontzettend enthousiast ontvangen. Zo beloonden ze de titel met een verbluffende 8,7 op IMDb en een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Dat snel een tweede seizoen besteld werd, is dan ook niet zo gek.

Als je de boeken van Oseman al gelezen hebt, weet je al een beetje wat je kan verwachten van de nieuwe afleveringen. Uiteraard draait het weer om de relatie tussen Charlie en Nick, maar ook het koppel Tara en Darcy en de (misschien meer dan) vrienden Tao en Elle hebben het een en ander uit te zoeken. Verder weten we al dat de hele groep op schoolreis naar Parijs gaat en gaan ze met zijn allen naar prom. Er staat dus weer genoeg te gebeuren in de splinternieuwe afleveringen. En nu weten we ook eindelijk wanneer het zover is: op donderdag 3 augustus kunnen we de nieuwe afleveringen bingen.

Ook seizoen 3 is al aangekondigd

Niet één, maar twee seizoenen werden er in mei vorig jaar door Netflix besteld. Dit betekent dat je, als je op 3 augustus alle afleveringen streamt, nog geen afscheid hoeft te nemen van je favoriete personages.

Ook dit is niet verrassend, want de boekenreeks bestaat inmiddels al uit vier delen (en het vijfde en zesde deel zijn ook in aantocht). Het eerste seizoen besloeg de eerste twee boeken. Qua verhaallijnen kunnen we dus nog wel even vooruit. Wanneer het derde seizoen verschijnt, is nog niet bekend.

Meer informatie over de serie

Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf.

TitelHeartstopper
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb8,7 uit 58.000 stemmen
MakerAlice Oseman
CastJoe Locke, Kit Connor, William Gao, Yasmin Finney, Araloyin Oshunremi, Ashwin Vishwanath, Evan Ovenell, Olivia Colman, Georgina Rich

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.