Is HCL (Hockeyclub Laurentius) uit ‘Hockeyvaders’ een echte club?

Op Videoland kun je sinds kort de gloednieuwe serie Hockeyvaders bekijken, over de opschudding die door een foute verjaardagsgrap en geldproblemen bij een hockeyclub ontstaat. Sinds de serie te bingen is, zien we vaak de vraag voorbij komen: is HCL een echte hockeyclub? Of is Hockeyclub Laurentius verzonnen voor de serie? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Bestaat HCL (Hockeyclub Laurentius) uit ‘Hockeyvaders’ echt?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Hockeyclub Laurentius (of HCL) is een fictieve hockeyclub en bestaat niet echt. Deze club, die in de nieuwe Videoland-serie Hockeyvaders zijn 100-jarig bestaan viert, is dus geheel verzonnen.

Waar is ‘Hockeyvaders’ opgenomen?

De opnames van Hockeyvaders vonden met name plaats in Bilthoven. Wil je een keer een bezoekje brengen aan de echte Hockeyclub Laurentius dan kan dat dus niet, want de club is fictief. Je kunt het welbekende hockeyveld en de kantine uit de serie wel bezoeken, maar dan moet je bij Hockeyclub SCHC (Stichtsche Cricket en Hockey Club) wezen, die hieronder op de kaart aangegeven is. Bij hen werd een groot gedeelte van de serie opgenomen. Ook de woningen van de personages JP, Wouter en Kasim zijn te vinden in Bilthoven.

Waar gaat het verhaal van ‘Hockeyvaders’ over?

Hockeyvaders vertelt het verhaal over een ogenschijnlijk chic hockeymilieu waarin drie hockeyvaders (gespeeld door Remko Vrijdag, Tijn Docter en Walid Benmbarek) van middelbare leeftijd een wanhopig gevecht tegen de tijd voeren. De opwindende, veelbelovende levensfase waarin hun opgroeiende kinderen zich bevinden, maakt bij de drie vrienden een meedogenloze midlifecrisis los. De kijker wordt meegenomen in de hockeywereld die ondanks vastgeroeste machtsverhoudingen opgeschud wordt door de nieuwe generatie.

TitelHockeyvaders
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
GenreKomedie, Drama
CastWalid Benmbarek, Tijn Docter, Remko Vrijdag, Sanne Wallis de Vries, Fockeline Ouwerkerk, Annet Malherbe, Maaike Martens, Carolien Karthaus-Spoor, Holly Mae Brood, Leona Phillipo, Beau van Erven Dorens, Jim Bakkum, Peter Blok, Olivia Lonsdale, Tom Jansen, Damaris de Jong, Ellie de Lange, Sonia Eijken, Zoë Love Smith, Reiky de Valk

Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.