HBO Max bij Ziggo in 2023: dit is alles wat we weten

Veel films en series van HBO zijn eind 2021 verwijderd van Ziggo. Hoe zit het met het kijken van HBO Max als klant van de provider in 2022? In dit artikel vind je alles wat we tot nu toe weten van de samenwerking tussen beide partijen. Ook lees je hier op de officiële website van Ziggo alles over HBO (Max).

Veel films en series van HBO verdwenen eind 2021 van Ziggo

Een paar jaar lang was het bedrijf VodafoneZiggo ‘The Home of HBO’ in Nederland, maar helaas kwam hieraan recentelijk een einde. Eind 2021 verdwenen er veel films en series die gemaakt zijn door studio’s die onder WarnerMedia (HBO Max) van verschillende streamingdiensten. Het ging bij Ziggo Movies & Series onder andere om Game of Thrones, The Sopranos, Euphoria en nog veel meer. Wel zullen er voorlopig nog een paar titels als Mare of Easttown, The White Lotus en het derde seizoen van Succession in het aanbod blijven. Je vindt de beschikbare titels op de aanbodpagina van Ziggo’s eigen website.

De reden van het verwijderen is de lancering van HBO Max in Nederland. De streamingdienst is sinds 8 maart 2022 te zien in Nederland. De release ging gepaard gaan met de publicatie van veel van deze titels, waarmee WarnerMedia natuurlijk graag zo veel mogelijk nieuwe abonnees voor HBO Max aan wilt aantrekken.

Hoe kun je als klant van Ziggo naar HBO Max kijken in 2023?

Nu ben je natuurlijk ook benieuwd hoe het zit als klant van Ziggo wanneer je de films en series van HBO Max wilt kijken in 2023. Allereerst is het goed om te weten dat je altijd een direct lidmaatschap bij HBO Max zelf kunt afsluiten, los van of je klant van Ziggo, KPN, DELTA, T-Mobile of een andere TV-provider bent. Via de website van de streamingdienst zal het altijd mogelijk zijn om een abonnement te nemen en om de films en series van HBO Max te kijken.

Toch zijn er recente ontwikkelingen die meer vragen met zich meebrengen. Zo gaat ook Viaplay, de videodienst die vooral bekend staat om de rechten van de Formule 1 en darts, live op 1 maart 2022. In samenwerking met Ziggo krijgen klanten korting op een Viaplay abonnement en zal er een app op de Mediabox Next gelanceerd worden. Nu is de vraag natuurlijk of de komst HBO Max vergelijkbare voordelen met zich mee zal brengen.

Momenteel is nog niet bekend of er gesprekken zijn over een toekomstige korting op een abonnement via Ziggo. Wel weten we dat Viaplay de enige videodienst is die via Ziggo een korting aanbiedt, want abonnees van Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video moeten gewoon de gebruikelijke abonnementskosten betalen. Een aanbieding is dus niet heel waarschijnlijk. Overigens lanceert deze streamingdienst al een hele aantrekkelijke aanbieding, want de kosten van een abonnement op HBO Max in Nederland werden bij de lancering tijdelijk gehalveerd door de levenslange korting van 50%. Inmiddels kun je nog steeds meer dan 34% besparen door te kiezen voor een jaarabonnement, waardoor je €3,92 – €5,00 per maand betaalt in plaats van €5,99 (Basic) en €7,99 (Standard).

Wat betreft een app op de mediabox kunnen we wel een realistische schatting geven, maar nog geen uitsluitsel. In het overzicht van alle apps die Ziggo op het TV-kastje aanbiedt zien we namelijk veel streamingdiensten. Zo kun je onder andere via een app kijken naar Netflix, Videoland, Amazon Prime Video, NPO Plus, YouTube, Hayu, Cinetree en Film1. Maar er missen er ook een paar. Zo is er nog steeds geen app van streaminggigant Disney+ te vinden en kun je ook niet met een applicatie naar bijvoorbeeld NLZIET en discovery+ kijken. De komst van een app van HBO Max bij Ziggo’s mediabox is dus waarschijnlijk, maar geen zekerheid. Om de verwachtingen qua tijdlijn alvast te managen: in de onderstaande tweet laat HBO Max weten dat ze ermee bezig zijn, maar dat de app bij Ziggo helaas “niet binnen afzienbare tijd beschikbaar” zal zijn.

Meer informatie over de streamingdienst

We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van deze nieuwe streamingdienst via de informatiepagina over HBO Max. Verder kun je in de Facebook groep met HBO Max-kijkers allemaal tips en tricks met anderen bespreken. En natuurlijk vind je via de website en alle social media-kanalen van Streamwijzer alles over deze videodienst.