HBO Max stopt met het maken van Europese content

Alleen Frankrijk en Spanje kunnen nog op HBO Max Originals rekenen, maar voor Nederland is het klaar. HBO Max heeft gisteren namelijk bekendgemaakt dat het stopt met het produceren van content in grote delen van Europa. De reden? Er moet geld bespaard worden.

Geen Nederlandse HBO Max Originals meer

Er worden voorlopig geen nieuwe Nederlandse programma’s of series meer geproduceerd door HBO Max. Dit heeft de streamingdienst gisteren naar buiten gebracht. Ook voor landen als Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Turkije zitten er geen HBO Max Originals meer in. In een statement dat gedeeld werd met Variety liet de streamingdienst, vrij vertaald, het volgende weten:

“Terwijl we blijven werken aan het combineren van HBO Max en discovery+ in één streamingdienst die de breedte van de content van Warner Bros. Discovery laat zien, zijn we bezig met het herzien van onze huidige content op de bestaande diensten. Als onderdeel van dit proces hebben we besloten om een beperkte hoeveelheid van het aanbod te verwijderen en staken we de productie van Originals in Scandinavië en Centraal-Europa. We zijn ook gestopt met onze activiteiten in de nieuwere gebieden, Nederland en Turkije, die het afgelopen jaar waren begonnen.”

In het statement geeft HBO Max dus ook aan dat er wellicht content van de streamingdienst zal gaan verdwijnen, maar we weten nu nog niet wat voor series of films dit zullen zijn. Met deze maatregelen wil de streamingdienst zo’n 3 miljard dollar besparen. En dat is nodig om de samenvoeging van HBO Max en discovery+ in de toekomst mogelijk te maken.

Samenvoeging van streamingdiensten HBO Max en discovery+

Zoals uit het statement van HBO Max blijkt, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de samenvoeging van streamingdiensten HBO Max en discovery+. Dat dit eraan zat te komen, wisten we al. Eerder werd al bekend dat Discovery en WarnerMedia de handen ineen hebben geslagen.

Wanneer de samenvoeging van de beide video on demand-platformen definitief zal gaan gebeuren, is op dit moment nog niet bekend. Wel werd er onlangs een mail verspreid waarin HBO Max haar abonnees 50% korting aanbiedt op de eerste drie maanden van een abonnement op discovery+. Het lijkt er dus op dat de streamingdiensten druk bezig zijn met de fusering. Zodra we meer weten over hoe dit er voor (bestaande) abonnees uit gaat zien, laten we dit weten via onze website, social media-kanalen en via je mail.

Wat gebeurt er met Nederlandse HBO Original ‘Fboy Island’?

Onlangs werd de HBO Original Fboy Island aangekondigd, de Nederlandse versie van een Amerikaans programma, gepresenteerd door cabaretier Lisa Loeb. Dit is een combinatie van Temptation Island en Ex On The Beach, waarbij drie vrouwen op een tropisch eiland worden vergezeld door zestien mannen—acht ‘nice guys’ en acht ‘fuckboys’.

Het goede nieuws is dat dit programma gewoon op HBO Max zal verschijnen. In het statement geeft HBO Max aan dat programma’s waarvan de productie al begonnen is afgemaakt zullen worden. Fboy Island is al opgenomen, dus die glipt er gelukkig nog nét tussendoor. Daarna is het helaas afgelopen met de Nederlandse HBO Max Originals.


Bron: Variety

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.