HBO Max breidt binnenkort uit met sport

Sinds vorige maand is Nederland twee streamingdiensten rijker: HBO Max en Viaplay. Veel mensen kennen de laatstgenoemde voornamelijk van het sportaanbod met onder andere Formule 1, darts en voetbal, maar ook de HBO Max zal in de komende maanden sport verwelkomen door de samenvoeging met discovery+. Het gaat hierbij onder andere om UFC-uitzendingen van de vechtsport MMA, wielrennen, Formule E, tennis, golf, de Olympische Spelen en nog veel meer.

HBO Max en discovery+ worden samengevoegd door fusie naar Warner Bros. Discovery

Vorige week werd door Warner Bros. Discovery aangekondigd dat de fusie compleet was. WarnerMedia en Discovery zijn nu officieel samengevoegd tot één bedrijf dat op de Amerikaanse beurs Nasdaq genoteerd staan onder het symbool ‘WBD’. Hierdoor zal alle content van Discovery (o.a. Discovery, discovery+ Originals, Eurosport, TLC, Animal Planet, etc.) en WarnerMedia (o.a. Max Originals, HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, etc.) in de nabije toekomst op één streamingdienst uitgezonden worden.

Naast Viaplay is discovery+ een streamingdienst die in Nederland de uitzendrechten van een hoop sporten in haar portfolio heeft. Doordat de twee video on demand-platforms samengevoegd zullen worden tot één streamingdienst, zal het binnenkort als abonnee van HBO Max mogelijk zijn om te kijken naar de sporten in de catalogus van deze videodienst.

Deze sporten kun je verwachten in het aanbod van de nieuwe streamingdienst

Benieuwd welke sporten je allemaal kunt verwachten? Dat kun je terugvinden op de overzichtspagina van alle sporten op discovery+. Hier is bijvoorbeeld te zien dat de videodienst van Discovery veel grote wedstrijden in het wielrennen uitzendt, maar ook snooker, golf, veldrijden, Formule E en nog heel veel meer sporten zijn er live te zien en terug te kijken.

Daarnaast is Discovery met haar onderdeel Eurosport officieel partner van de Olympische Spelen, waardoor ook dit soort grote evenementen via de videodienst te zien zijn.

Samenvoeging zal naar verwachting in de komende maanden plaatsvinden

In eerdere bekendmakingen omtrent de samenvoeging lieten we al weten dat het nieuwe bedrijf momenteel bezig is met het rondmaken van de samenvoeging van discovery+ en HBO Max. Naar verwachting zal dit niet weken of jaren duren, maar eerder enkele maanden.

Warner Bros. Discovery heeft nog niet laten weten wat er gaat gebeuren met de prijs van een abonnement, dus momenteel is ook nog niet bekend wat de nieuwe situatie zal zijn voor streamers die momenteel al een lidmaatschap bij één of beide videodiensten hebben. Het is ook mogelijk dat sport een add-on bij je lidmaatschap wordt, want momenteel betaal je voor ‘Entertainment & Sport’ op discovery+ meer (€5,99 per maand / €59,99 per jaar) dan voor enkel ‘Entertainment’ (€3,99 p/m en €39,99 p/j). Daarnaast weten we nog niet wat er voor gebruikers met de levenslange korting van HBO Max zal veranderen. Bij meer nieuws zullen we je direct via onze social media kanalen en website op de hoogte houden.

In de onderstaande tweets is al te zien dat de HBO Max bezig is met het aanpassen van de gebruikersvoorwaarden, wat noodzakelijk is nu WarnerMedia is gefuseerd met Discovery. De mail die hierover afgelopen week naar alle abonnees werd verstuurd zorgde voor verwarring op social media, maar de klantenservice verzekert kijkers er in de berichten van dat de enige wijziging in de voorwaarden met de fusie te maken heeft.