HBO Max sport: dit is alles wat je moet weten

Deze week was het zover en werd het vernieuwde HBO Max gelanceerd. Hiermee wordt de samenvoeging van HBO Max en discovery+ gemarkeerd en wordt er dus ook voor het eerst sport aan het aanbod van HBO Max toegevoegd.

Sport in het aanbod van HBO Max

Discovery en AT&T’s WarnerMedia hebben de handen ineengeslagen en dat zorgde ervoor dat er ook een nieuwe streamingdienst kwam. Discovery+ en HBO Max werden namelijk samengevoegd. Op dinsdag 11 juni was het zover. Er werd een nieuwe app gelanceerd, er waren nieuwe abonnementen én prijzen en er werd een nieuw aanbod gelanceerd.

Het nieuwe HBO Max is een combinatie van discovery+ en HBO Max, zoals je beide al kende. Dit zie je ook terug in het aanbod. Zo kan ook de sportliefhebber dankzij discovery+ bij het nieuwe platform terecht. Alle internationale sportuitzendingen van het Eurosport premium-abonnement zijn namelijk beschikbaar voor abonnees, bij zowel Basic als Standaard en Premium. Hierdoor bekijk je bijvoorbeeld deze zomer alles van de Olympische Spelen in Parijs op HBO Max, welk abonnement je ook neemt. Daarnaast is er ook een Sport add-on beschikbaar, voor nóg meer sport.

Dit houdt de Sport add-on in

De Sport add-on is een extraatje dat je aan je abonnement kunt toevoegen. Hiermee kun je naar live sportevenementen kijken, zoals wielrennen (Tour de France), tennis (US Open), golf, UFC en meer. Ook zijn de live lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 hiermee te volgen. De Sport Add-on is beschikbaar bij alle drie de nieuwe abonnementen (Basic, Standaard én Premium) en bevat reclames. Je kunt op twee schermen tegelijkertijd streamen. En goed nieuws: de Olympische Spelen zijn dus beschikbaar zónder de Sport add-on.

Dit betaal je voor de Sport add-on

Het nieuwe HBO Max kent drie abonnementen: Basic, Standaard en Premium. Basic bevat reclames en kost je €5,99 per maand, Standaard is €9,99 per maand en Premium is €13,99 per maand. En bij ieder abonnement kun je de Sport add-on inschakelen.

Om dus live naar allerlei sporten te kijken, betaal je op dit moment €5 extra per maand, bovenop de kosten van het abonnement. Na het inschakelen wordt het abonnement maandelijks automatisch verlengd, totdat je je add-on uitzet of je abonnement opzegt. Je kunt de add-on niet inschakelen zonder dat je een abonnement hebt op HBO Max.

Zo werkt het inschakelen van de Sport add-on

Het is heel eenvoudig om de Sport add-on in te schakelen. Je kiest eerst één van de de drie HBO Max-abonnementen. Vervolgens kun via je profiel de add-on toevoegen. Let op: je kunt dit het beste in je browser doen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.