Deze 10 ijzersterke films en series komen naar HBO Max in Nederland (deel 3)

Op dinsdag 8 maart mogen we eindelijk HBO Max verwelkomen naar Nederland! Er zullen enorm veel films en series in het aanbod van de streamingdienst te zien zijn. Hieronder vind je 10 absolute toptitels die zeker weten naar de videodienst van WarnerMedia zullen komen.

10x Films en series die op HBO Max in Nederland zullen verschijnen

Dit is deel 3 van ons overzicht van films en series (inclusief verhaal en trailer) die naar HBO Max zullen komen. Bekijk ook deel 1, deel 2, deel 4 en deel 5 voor meer inspiratie op de streamingdienst. Momenteel is nog niet bekend welke titel vanaf welk moment op HBO Max te zien zal zijn. Direct op 8 maart zal er een groot deel van de catalogus worden toegevoegd, maar sommige titels kunnen later online verschijnen.

10. The Lord of the Rings (3 films, 2001-2003)

Het is bijna onmogelijk om nog nooit met de legendarische Lord of the Rings-films in aanraking te zijn geweest. Met scores van een 8,9 (The Fellowship of the Ring | 2001), 8,8 (The Two Towers | 2002) en 9,0 (The Return of the King | 2003) op de internationale filmdatabase zijn dit echte must-sees. Nu horen we je denken: “Zijn deze films niet gewoon op Netflix en Amazon Prime Video te zien?” Ja en nee. Dat waren ze inderdaad, maar Amazon moest de filmreeks eind februari uit het aanbod verwijderen en Netflix volgt op donderdag 10 maart. Daarna verplaatsen de uitzendrechten van het verhaal over de reis naar Middle-Earth en het vernietigen van de One Ring naar WarnerMedia’s videodienst.

9. Supernatural (serie, 15 seizoenen)

In de Facebook groep van Amazon Prime Video-kijkers waren veel mensen onthutst toen de bovennatuurlijke hitserie Supernatural in februari uit het aanbod van de videodienst werd verwijderd. Helaas was dit onderdeel van de voorbereiding van HBO Max, maar dat betekent ook dat je de serie er binnenkort al kunt streamen. Het verhaal van 15 seizoenen volgt twee broers die in de voetsporen van hun vader treden en gaan jagen op niet-aardse wezens.

8. Dunkirk (film, 2017)

In 2017 lanceerde de filmstudio Warner Bros. de indrukwekkende oorlogsfilm Dunkirk. Deze titel wist maar liefst 3 Oscars in de wacht te slepen en gaat over de geallieerden uit België, het Verenigd Koninkrijk en die omsingeld worden door het Duitse leger in de Slag om Duinkerke en geëvacueerd moeten worden voor hun eigen veiligheid. Een film van de fenomenale regisseur Christopher Nolan.

7. Euphoria (serie, 2 seizoenen)

Dit is misschien wel één van de meest geanticipeerde titels op HBO Max. Euphoria, met Zendaya in de hoofdrol, krijgt na 2 seizoenen op HBO Max maar liefst een 8,5 op de internationale filmdatabase. Het verhaal gaat over een groep jongeren op een middelbare school die zich navigeert richting volwassenheid te midden van drugs, seks en geweld. Euphoria wist maar liefst 3 Primetime Emmy’s in de wacht te slepen in de korte speelduur sinds 2019.

6. Pretty Little Liars (serie, 7 seizoenen)

Het verhaal van Pretty Little Liars op Amazon Prime Video is vergelijkbaar met dat van Supernatural. Ook deze razend populaire serie moest bij Amazon Prime Video het veld ruimen, maar hierbij gingen de laatste kijkminuten in op 31 januari dit jaar. Gelukkig vindt ook PLL een nieuw thuis in HBO Max, waar we vier vriendinnen volgen die strijden tegen een anonieme vijand ‘A’ die dreigt hun diepste geheimen te onthullen, terwijl ze bezig zijn met het onderzoeken van de verdwijning van hun beste vriendin Alison.

5. The Wire (serie, 5 seizoenen)

De #6 best beoordeelde serie aller tijden met een weergaloze score van 9,3 uit meer dan 300.000 stemmen op de internationale filmdatabase. Dat is The Wire, een gigantische hitserie over het kat-en-muisspel tussen de drugsdealers en politieagenten in de stad Baltimore. Tot een paar maanden geleden was de serie nog op Ziggo Movies & Series te zien toen dit ‘The Home of HBO’ in Nederland was, maar The Wire verhuist nu naar het nieuwe video on demand-platform HBO Max.

4. A Clockwork Orange (film, 1971)

Naast een flinke selectie van nieuwe films zullen er ook grote klassiekers bij HBO Max te zien zullen zijn. Één van die titels in de enorme catalogus is A Clockwork Orange uit 1971, een misdaad-sciencefictionfilm die zich afspeelt in een toekomst waarin een sadistische leider (Alex) achter de tralies zit. Wanneer hij uiteindelijk vrijkomst na therapie, is de wereld om hem heen niet veranderd en raakt hij in de problemen.

3. The Big Bang Theory (serie, 12 seizoenen)

Netflix moest eind 2021 naast Friends, Modern Family, Lost en andere hitseries ook The Big Bang Theory uitzwaaien. Gelukkig mogen we deze komische sitcom binnenkort ook verwelkomen op HBO Max. Hierin volgen we een groep van vier extreem briljante, maar ook sociaal ongemakkelijke, nerds en de bloedmooie vrouw Penny die tegenover hen komt wonen.

2. The Batman (film, 2022)

Robert Pattinson schittert voor het eerst als gemaskerde held in de splinternieuwe film The Batman (2022), sinds begin deze maand in de bioscoop te zien. Het mooie is dat WarnerMedia heeft beloofd dat de nieuwste bioscoopfilms van Warner Bros. binnen 45 dagen online zullen verschijnen op HBO Max. Zonder aanvullende kosten. Dat zou duiden op een release rond 17 april 2022. In de film komt Batman in aanraking met de ‘Riddler’ een sadistische seriemoordenaar die politieke kopstukken in Gotham besluit te vermoorden.

1. The Flight Attendant (serie, 2 seizoenen)

De rol van Penny uit de hiervoor genoemde serie The Big Bang Theory wordt gespeeld door Kaley Cuoco, een geliefde actrice die in 2020 de hoofdrol van Cassie Bowden in Max Original-serie The Flight Attendant in de wacht wist te slepen. Het bleek met een gewonnen Primetime Emmy een groot succes te worden. Cuoco speelt een roekeloze stewardess met een alcoholprobleem die wakker wordt in een verkeerd bed in een onbekend hotel met naast haar… Een dode man. Zou zij de moordenaar zijn geweest? En hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via de social media kanalen van HBO Max en persberichten komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf 8 maart te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten we nu al zeker wat de prijs van HBO Max in Nederland gaat worden en dat de app vanaf 8 maart te downloaden is. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland