Streamingdienst HBO Max | Nieuws, datum, kosten en aanbod

De War on Netflix is begonnen en streamingdiensten schieten als paddestoelen uit de grond. Disney+, Apple TV+, NBCUniversal’s Peacock en vele anderen gaan de strijd met de streaming-gigant aan: de War on Netflix. De meest spraakmakende streamingdienst voor 2020 is toch wel de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia Entertainment: HBO Max.

In dit artikel leggen we uit wat op dit moment bekend is over het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia. We zullen bespreken wat er op dit moment over de streamingdienst bekendgemaakt is in het nieuws, wat de verwachte release datum is, wat de kosten van een abonnement zullen zijn en welke films en series in het HBO Max aanbod opgenomen zullen worden.

Wat is de streamingdienst HBO Max?

Streamingdienst HBO Max is het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia Entertainment. Dat is een onderdeel van WarnerMedia, wat op zijn beurt weer onder de Amerikaanse multinational conglomeraat AT&T valt. AT&T is ’s werelds grootste telecomprovider. Via deze streamingdienst kan voor een vast bedrag per maand naar alle films en series worden gekeken die vallen onder de productiemaatschappij.

Wanneer komt HBO Max naar Nederland?

De lancering van de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia in Amerika staat momenteel op de planning voor mei 2020. Het is echter nog niet bekend of de streamingdienst ook naar Nederland zal komen. Mocht het nieuwe video on demand-platform naar Nederland komen, dan is er ook nog geen verwachte release datum.

Het lijkt er echter niet op dat HBO Max in 2020 naar Nederland zal komen. Zo heeft Ziggo Movies & Series nog niet vermeld dat zij de exclusieve uitzendrechten van films en series van HBO niet hebben kunnen verlengen en blijft sterke content van WarnerMedia vooralsnog op andere streamingdiensten zichtbaar. Zo is Friends – één van de meest bekeken series van WarnerMedia – per 1 januari 2020 verwijderd van de Amerikaanse Netflix voor de lancering van HBO Max, terwijl we in Nederland op het moment van schrijven nog van de serie op Netflix kunnen genieten. De nieuwe streamingdienst zal naar verwachting überhaupt niet voor 2021 naar Europa komen.

Wat zijn de kosten van HBO Max?

Bij een Nederlandse lancering van het video on demand-platform zullen de kosten naar verwachting vergelijkbaar zijn met het bedrag in dollars, net zoals het geval was bij streamingdienst Apple TV+ en Disney+. Bij de eerstgenoemde is een maandabonnement in de Verenigde Staten $4.99 per maand en in Nederland €4.99 per maand en bij laatstgenoemde is een maandabonnement in de Verenigde Staten $6.99 per maand en in Nederland €6.99 per maand.

WarnerMedia heeft al bekendgemaakt wat de prijs in de Verenigde Staten zal zijn. Een abonnement op HBO Max zal daar namelijk $14.99 per maand kosten. Naar alle waarschijnlijkheid zal een abonnement op HBO Max in Nederland dus €14.99 per maand gaan kosten.

In vergelijking met andere streamingdiensten is deze prijs per maand relatief hoog. Overigens lijkt het er wel op dat WarnerMedia Entertainment vanaf 2021 een goedkoper abonnement op de markt gaat brengen, waarbij reclameblokken tussen films en series worden getoond in ruil voor een lagere prijs per maand.

Welke films en series worden in het aanbod opgenomen?

Tegenover de hoger dan gemiddelde prijs per maand staat wel een gigantisch aanbod van films en series. Onder het mediabedrijf vallen veel verschillende productiemaatschappijen met unieke content. Deze films en series zullen, mits de licenties het toelaten, in verloop van tijd naar streamingdienst HBO Max komen. Zo kan worden verwacht dat er veel bekende films en series aan het aanbod worden toegevoegd, zoals Friends, Game of Thrones, The Big Bang Theory, Rick and Morty en South Park, maar ook films zoals Harry Potter, Batman, The Matrix en de gloednieuwe Joker.

In totaal zal er minimaal 10,000 uur aan content worden toegevoegd aan de nieuwe streamingdienst, waaronder 1,800 films. Het complete aanbod van films en series zal in de loop der tijd bekendgemaakt worden. De toegevoegde films en series zijn voornamelijk gemaakt door de volgende productiemaatschappijen, die allemaal onderdeel zijn van WarnerMedia:

 • HBO
 • Warner Bros.
 • DC Entertainment
 • New Line Cinema
 • Castle Rock Entertainment
 • The Wolper Organization
 • The CW
 • CNN
 • Turner Sports
 • TruTV
 • TBS
 • TNT
 • Rooster Teeth
 • Crunchyroll
 • Cartoon Network
 • Adult Swim
 • Boomerang
 • Hanna-Barbera
 • Turner Classic Movies
 • Turner Entertainment

Veelgestelde vragen over HBO Max

Wat is de streamingdienst HBO Max?

Streamingdienst HBO Max is het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia Entertainment.

Wanneer komt HBO Max naar Nederland?

Een bevestiging van de komst van HBO Max naar Nederland laat nog op zich wachten, maar naar verwachting komt de streamingdienst zeker niet voor 2021 hiernaartoe.

Wat zijn de kosten van HBO Max?

Naar verwachting zal een abonnement op HBO Max €14.99 per maand kosten.

Welke films en series worden in het HBO Max aanbod opgenomen?

In totaal zal er minimaal 10,000 uur aan content worden toegevoegd aan de nieuwe streamingdienst, waaronder 1,800 films. Het complete aanbod van films en series zal in de loop der tijd bekendgemaakt worden.