Verwachting: Netflix-killer ‘HBO Max’ komt eind februari al naar Nederland

Het jaar 2022 is aangebroken, dus film- en serieliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de lancering van de nieuwe streamingdienst en potentiële Netflix-killer HBO Max. De videodienst houdt de kaken stijf op elkaar bij vragen over de release datum, maar uit vacatures voor de klantenservice blijkt dat dit niet lang meer kan duren. Mogelijk zelfs al in februari. Update 1 februari: HBO Max krijgt langverwachte release datum: vanaf 8 maart in Nederland 📆

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Verwachte lancering van HBO Max: eind februari 2022 in Nederland

Onlangs verscheen er een vacature op de website van klantenservicebedrijf Webhelp waarin gezocht wordt naar medewerkers voor hun nieuwe klant HBO Max. Deze personen zijn “verantwoordelijk voor de (technische) ondersteuning voor de kijkers van HBO Max.” Daarvoor moeten ze in staat zijn om “vragen te beantwoorden over betalingen, storingen en features van HBO Max.”

In dit bericht is er naast de standaard vacaturegegevens wel iets heel interessants terug te lezen. Tussen de vereisten staat namelijk vermeld dat wordt verwacht dat je als geïnteresseerde “de betaalde training van 7 februari 2022 tot en met 18 februari 2022 volledig kunt bijwonen.”

Webhelp is dus bezig met het klaarstomen van een lichting medewerkers van de klantenservice die vanaf vrijdag 18 februari 2022 klaar zouden moeten zijn met hun training. De kans is groot dat HBO Max ergens in de dagen of weken hierna gelanceerd zal worden met een team dat gereed staat om al jouw vragen als kijker te beantwoorden.

Uitzendrechten van geliefde films en series verlopen binnenkort

Overigens is dit niet de enige indicatie, want binnenkort worden de uitzendrechten van een paar van WarnerMedia’s kijkcijferkanonnen ingetrokken. Eind december verloren de concurrenten al heel veel toptitels in de eindejaarsschoonmaak. Nu zien we echter ook dat in het verdwijnsein van Amazon Prime Video in januari 2022 een paar publiekslievelingen staan vermeld.

Zo worden volgens Amazon Prime Video binnen de komende 30 dagen (dus vóór de tweede helft van februari) titels als de Harry Potter-reeks, The Originals, Pretty Little Liars en ER verwijderd. Al deze films en series waren nog maar een paar maanden geleden opgenomen in het aanbod van Prime Video, maar zullen nu dus alweer het veld moeten ruimen. Naar verwachting trekt WarnerMedia de uitzendrechten in om op tijd te zijn voor de aanstaande lancering.

HBO Max laat niets los over release datum

Voorlopig blijft het allemaal nog even erg geheimzinnig rondom de release datum van HBO Max. Een woordvoerder van de streamingdienst wilde hierover dan ook niets kwijt bij navraag door de redactie van Streamwijzer. Wij zijn echter niet de enige die benieuwd zijn.

Heel Twitter staat namelijk vol met berichten van nieuwsgierige kijkers die zich afvragen waarom HBO Max niet, net als de tevens binnenkort lancerende streamingdienst Viaplay (1 maart), een datum naar buiten brengt. Het enige antwoord wat de film- en serieliefhebbers hier vooralsnog op krijgen is echter dat het account meer nieuws zal delen zodra dat mogelijk is.

Meer over deze nieuwe streamingdienst

HBO Max is één van de nieuwe streamingdiensten in Nederland in 2022. WarnerMedia, het bedrijf achter de videodienst, heeft al een aantal interessante dingen laten weten over de strategie in Europa. Allereerst zal in Nederland een ‘window’ van 45 dagen tussen bioscooprelease en lancering op HBO Max worden aangehouden. We zullen dus niet lang meer hoeven te wachten om de nieuwste films en series online te kunnen kijken!

Een officiële prijs is nog niet geformuleerd voor Nederland, maar het lijkt erop neer te komen dat er in Europa wordt gestart met een zeer aantrekkelijk aanbod voor jaarabonnementen. Hiermee wordt gestart in Spanje en Finland, waar je omgerekend per maand slechts €5,99 zal betalen en zo 30% besparen ten opzichte van een flexibel maandabonnement van €8,99 per maand. Ook worden er binnenkort aanvullende ‘startaanbiedingen’ bekendgemaakt voor de eerste abonnees, maar hierover is nog niets concreets bekendgemaakt..

Verder vallen er gigantisch veel goede titels onder het aanbod van de streamingdienst. WarnerMedia, de eigenaar van HBO Max, heeft namelijk filmstudio’s als HBO, Warner Bros., DC Entertainment, The CW en nog veel meer onder zich. Daarmee zou je bijvoorbeeld de komst van Friends, Game of Thrones, The Big Bang Theory, Rick and Morty en South Park kunnen verwachten, maar ook films zoals Harry Potter, Batman, Dunkirk, Aquaman en Godzilla vs. Kong. Een overzicht van te verwachten films en series vind je op de pagina met het aanbod van HBO Max. Niets is echter nog officieel bevestigd voor Nederland, dus dit blijft speculeren.