Het is al 2022… Op welke datum komt HBO Max precies naar Nederland?

Op welke datum komt HBO Max naar Nederland? Het jaar 2022 is inmiddels aangebroken en fans worden ongeduldig, vooral nu veel films en series van WarnerMedia uit andere streamingdiensten worden teruggetrokken.

Op welke datum in 2022 wordt HBO Max precies gelanceerd in Nederland?

We weten niet waarom, maar WarnerMedia (het bedrijf achter HBO Max) heeft ervoor gekozen om de lippen zo lang mogelijk stijf op elkaar te houden als het gaat om de release datum in Nederland. Eind vorig jaar werd wel bekendgemaakt dat de videodienst vanaf 2022 in Nederland te zien zou zijn, maar een exacte datum werd er niet aan gekoppeld.

Wel spraken wij laatst een verwachting uit dat de release datum rond het einde van februari zou liggen. Dit kwam doordat er een vacature voor de klantenservice online verscheen, waaruit blijkt dat de training voor deze nieuwe krachten afloopt op 18 februari 2022. Een lancering vlak hierna zou logisch zijn, maar is tot op heden nog niet officieel bevestigd.

Update 1 februari: HBO Max krijgt langverwachte release datum: vanaf 8 maart in Nederland 📆

Films en series verwijderd uit het aanbod van de concurrenten

Ondertussen begint de tijd wel te dringen voor veel liefhebbers van films en series, want allerlei toptitels zijn inmiddels niet meer op videodiensten van concurrenten te zien. We zagen het al gebeuren in de klassieke eindejaarsschoonmaak van Netflix en Videoland, maar ook het bijna volledige aanbod van HBO-content bij Ziggo Movies & Series is weggespoeld zonder nieuwe online locatie. Zo kun je nu bijvoorbeeld niet meer naar Euphoria, Band of Brothers, The Sopranos, Friends, The Big Bang Theory en meer geliefde titels kijken.

Verder is ook Amazon Prime Video zich aan het voorbereiden op de komst van HBO Max, want er worden heel veel titels verwijderd deze maand. Zo zullen onder andere Harry Potter, Supernatural en Pretty Little Liars het einde van de maand niet overleven. Niet toevallig is het dat dit allemaal films en series van Warner Bros. Pictures & Television zijn, tevens onderdeel van WarnerMedia en dus van het aanbod van HBO Max.

Binnenkort meer informatie over de komst van HBO Max naar Nederland

Het enige wat we hier nu met zekerheid over kunnen zeggen is dat WarnerMedia binnenkort met een update zal komen over de release datum. Al weten we dat ‘binnenkort’ helaas een breed begrip is in de wereld van de streamingdiensten. Zodra we meer te weten komen over de lancering van de videodienst in Nederland, zal je het als eerste te weten komen in de Facebook groep met HBO Max-kijkers. En natuurlijk via alle social media-kanalen van Streamwijzer.

HBO Max in Nederland

Afbeelding ter illustratie