Vernieuwde HBO Max komt in juni en dit is wat er verandert

Al een tijdje wisten we dat Warner Bros. Discovery na de fusie van Discovery en WarnerMedia met een vernieuwde streamingdienst zou komen. In Amerika werd ‘Max’ vorig jaar al gelanceerd. Binnenkort is Nederland aan de beurt. Hier blijft de streamingdienst wel gewoon HBO Max heten, maar gaan er wel een aantal dingen veranderen. Wij vertellen je alles over het nieuwe aanbod en de drie abonnementsvormen.

Het vernieuwde HBO Max wordt in juni gelanceerd

Discovery en AT&T’s WarnerMedia hebben de handen ineengeslagen en gaan voortaan door het leven als Warner Bros. Discovery. Dit brengt ook een verandering teweeg in verband met hun streamingdiensten, discovery+ en HBO Max, die samengevoegd gaan worden tot één nieuw platform. In de Verenigde Staten gebeurde dit in mei 2023 al, toen Max werd gelanceerd. Ook in Latijns-Amerika genieten kijkers al een tijdje van de vernieuwde streamingdienst.

In Nederland zijn we binnenkort eindelijk aan de beurt. Warner Bros. Discovery maakt vandaag bekend dat de vernieuwde streamingdienst hier in juni uitgerold wordt. Om geen verwarring met Omroep MAX te laten ontstaan, heet het nieuwe platform bij ons ook in de toekomst nog gewoon HBO Max. Maar verder gaat er wel het één en ander veranderen, en dan hebben we het niet alleen over de nieuwe app die gelanceerd gaat worden.

Aanbod van het nieuwe HBO Max

Het nieuwe HBO Max brengt dus eigenlijk twee streamingdiensten samen. Discovery+ ken je van real-life entertainment, documentaires en realityprogramma’s als Eating With My Ex en 90 Day Fiancé. De afgelopen tijd werden al heel wat docu’s naar HBO Max verhuisd, maar straks komt alles op één plek samen. Dit betekent dat ook sportliefhebbers voortaan op HBO Max terechtkunnen. Alle internationale sportuitzendingen van het Eurosports premium-abonnement zijn namelijk vanaf juni beschikbaar voor abonnees. Zo kijk je deze zomer alles van de Olympische Spelen van Parijs op HBO Max.

Natuurlijk blijven ook alle toptitels van Warner Bros’ streamingdienst gewoon beschikbaar. Series als Euphoria, The Last of Us en The White Lotus en films als Barbie, Wonka en Aquaman and the Lost Kingdom zijn ook vanaf juni in het aanbod te vinden. Daarnaast kunnen we op een hoop nieuwe titels rekenen, waaronder de nieuwe IT-serie Welcome to Derry en het tweede seizoen van House of the Dragon. Met die laatste titel wordt de lancering van het vernieuwde HBO Max gevierd: op 17 juni gaat het in première. Dit zegt WBD over het aanbod:

🗣️ “HBO Max bouwt voort op onze lange geschiedenis in Europa en brengt een geweldige verbreding en verdieping van het cultuurbepalend entertainment van onze diensten en netwerken samen op één plek. De ongeëvenaarde content die we hebben op HBO Max, van True Detective: Night Country, 90 Day Fiancé, en Gold Rush tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 en verder betekent dat, wat je stemming of gelegenheid ook is, HBO Max altijd iets heeft voor iedereen.”
– JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games bij Warner Bros. Discovery

Nieuwe abonnementen: Basic met reclame, Standaard en Premium

Met een vernieuwde streamingdienst, komen natuurlijk ook nieuwe abonnementen. Voorheen kon je kiezen voor Basic of Standard, vanaf nu komt daar ook Premium bij. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het Basic-abonnement in het vervolg reclame zal bevatten. De prijzen van de nieuwe abonnementen zijn nog niet bekend. Hieronder zetten we wel alvast de grootste verschillen tussen de drie nieuwe abonnementen op een rij:

BasicStandaardPremium
AdvertentiesJaNeeNee
Aantal apparaten tegelijk2 aparaten2 apparaten4 apparaten
BeeldkwaliteitFull HD (1080p)Full HD (1080p)Full HD (1080p) en 4K
Dolby Atmos 5.1 Surround SoundNeeNeeJa
Aantal downloadsNog niet bekendMaximaal 30 downloadsMaximaal 100 downloads

Daarnaast introduceert HBO Max voor sportfanaten de Sport add-on. Hiermee kun je live naar sportevenementen kijken, bijvoorbeeld tennis en wielrennen. Ook zijn de live lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 hiermee te volgen. Je kunt dit aankopen bij alle drie de beschikbare abonnementen.

Wat wordt de nieuwe prijs?

Hoewel we wel al weten dat er drie abonnementsvormen komen, weten we nog niet wat het allemaal gaat kosten. We kunnen wel alvast kijken naar de Verenigde Staten, waar Max dus al een tijdje geleden gelanceerd is. Abonnementen kosten daar $9,99 per maand / $99,99 per jaar (Ad-Lite, vergelijkbaar met Basic), $15,99 per maand / $149,99 per jaar (Ad-Free, Standaard) en $19,99 per maand / $199,99 per jaar (Ultimate Ad-Free, Premium). We verwachten dat we dit soort prijzen ook hier in Nederland gaan zien, maar dit moeten we dus nog even afwachten.

Mocht je momenteel een abonnement hebben op discovery+ en HBO Max, dan zal je waarschijnlijk ergens in de aankomende maanden bericht krijgen. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet wat de lancering van het nieuwe HBO Max met de levenslange korting gaat doen. We informeren je natuurlijk altijd over de laatste nieuwtjes via je mail.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.