Lanceerdatum en prijzen van het vernieuwde HBO Max bekend

In Amerika werd ‘Max’ een tijdje geleden al gelanceerd, maar in Nederland zitten we nog te wachten op de komst van het vernieuwde HBO Max. We wisten al dat het in juni zover zou zijn en vandaag heeft Warner Bros. Discovery de precieze lanceerdatum met ons gedeeld. Ook weten we eindelijk meer over de nieuwe abonnementsvormen, de prijzen en het aanbod.

Vernieuwde HBO Max heeft lanceerdatum

Een tijdje terug hebben Discovery en AT&T’s WarnerMedia de handen ineengeslagen, waardoor het bedrijf nu door het leven gaat als Warner Bros. Discovery. Dit heeft natuurlijk ook invloed op hun streamingdiensten, discovery+ en HBO Max. Zoals je misschien wel weet, worden die samengevoegd tot één nieuw platform. In Amerika gebeurde dit al en kun je sinds vorig jaar een abonnement afsluiten op Max.

Nederland is binnenkort ook eindelijk aan de beurt. Warner Bros. Discovery kondigt aan dat het nieuwe platform, dat hier wel gewoon nog HBO Max zal blijven heten in verband met conflicten met Omroep Max, op dinsdag 11 juni 2024 gelanceerd wordt.

Dit worden de nieuwe abonnementen en prijzen

Met een nieuw platform, komen nieuwe abonnementen én nieuwe prijzen. HBO Max is nu onderverdeeld in een Basic- en Standard-abonnement, maar bij het nieuwe platform krijg je drie keuzes.

Je kunt kiezen voor Basic, voor €5,99 per maand. Goed om te weten is dat je met dit abonnement reclame voorgeschoteld krijgt. HBO Max heeft een samenwerking afgesloten met media-saleshuis Ad Alliance, die advertenties zullen vertonen voor, tijdens en na je series en films. Geen zin in reclame? Dan kun je ook nog kiezen voor Standaard en Premium.

Het verschil tussen deze twee zit hem naast de prijs (Standaard is €9,99 per maand, Premium €13,99 per maand) onder meer in het aantal apparaten waarmee je kunt kijken, de videoresolutie en het aantal beschikbare downloads. Hieronder zetten de grootste verschillen tussen de drie nieuwe abonnementen op een rij:

BasicStandaardPremium
Prijs per maand€5,99€9,99€13,99
AdvertentiesJaNeeNee
Aantal apparaten tegelijk2 aparaten2 apparaten4 apparaten
BeeldkwaliteitFull HD (1080p)Full HD (1080p)Full HD (1080p) en 4K
Dolby Atmos 5.1 Surround SoundNeeNeeJa
Aantal downloadsGeen downloadsMaximaal 30 downloadsMaximaal 100 downloads

Daarnaast introduceert HBO Max de Sport add-on. Dit is als extra aan alle drie de abonnementen toe te voegen en hiermee kun je live naar sportevenementen kijken. Ook zijn de live lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 hiermee te volgen. Het kost je maandelijks €5 extra.

Aanbod van het nieuwe HBO Max

Wat kun je nu eigenlijk van het vernieuwde HBO Max verwachten? Dit nieuwe platform brengt twee streamingdiensten samen. Dit heeft Warner Bros. Discovery zelf te zeggen over hun aanbod:

🗣️ “HBO Max combineert op unieke wijze een ongeëvenaard aanbod en superieure kwaliteit met iconische franchises en een sterke productervaring in een nieuwe en verbeterde app. De dienst brengt de huidige programmering van HBO Max, het real-life entertainment van discovery+ en alle internationale sportuitzendingen van Eurosports premium-abonnement samen om een volledige kijkervaring te creëren met hoogwaardige tv-programma’s, nieuwe en iconische films en onvergetelijke sportwedstrijden – voor het eerst op één plek.”
– HBO Max

Het is dus een combinatie van het beste van discovery+ en HBO Max. Zo kun je rekenen op realityprogramma’s als Eating With My Ex en 90 Day Fiancé, topseries als Euphoria, The Last of Us en House of the Dragon (seizoen 2 vanaf 17 juni) en geprezen films als Barbie, Wonka en Dune: Part Two. Ook de sportliefhebber kan bij het nieuwe platftorn terecht. Alle internationale sportuitzendingen van het Eurosports premium-abonnement zijn namelijk vanaf 11 juni beschikbaar voor abonnees, bij zowel Basic als Standaard en Premium. Zo kijk je deze zomer alles van de Olympische Spelen van Parijs op HBO Max.

Dit kunnen abonnees verwachten op 11 juni

Volgende maand staat de lancering van het vernieuwde HBO Max dus op het programma. Als je op 11 juni de huidige HBO Max-app opent, krijg je het verzoek om de nieuwe app te downloaden. Kijk je via de website, dan word je automatisch doorverwezen naar de nieuwe streamingomgeving.

Goed om te weten: alles wordt overgezet. De facturerings- en inloggegevens blijven hetzelfde en ook de profielen, kijkgeschiedenis en kijklijst raak je niet kwijt. En ben je nog benieuwd wat er gaat gebeuren met de levenslange korting die HBO Max tijdens hun lancering aanbood? Die blijft gewoon gelden, mits je je abbo behoudt. Dit geeft HBO Max op hun social media aan:

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.