HBO Max verklaart: “geen plannen om iets te veranderen aan de 50%-kortingsactie”

Voor het eerst heeft HBO Max, de streamingdienst die in 2024 samen zal worden gevoegd met discovery+, uitspraken gedaan over het eventuele behoud of verdwijnen van de levenslange kortingsactie van 50% na de fusie. De klantenservice laat in een bericht op Twitter weten dat er geen plannen zijn om iets aan de aanbieding te veranderen, maar houdt nog wel een slag om de arm in de berichtgeving.

Streamingdiensten HBO Max en discovery+ worden in 2024 samengevoegd

Inmiddels is al een paar maanden bekend dat er twee videodiensten in het Nederlandse streaminglandschap zullen worden samengevoegd tot één nieuwe partij: HBO Max en discovery+. De fusie tussen de twee partijen duurt echter nog wel een tijdje, want voor Europa is het pas in het voorjaar van 2024 zover. Andere gebieden als de Verenigde Staten (zomer 2023) en Latijns-Amerika (herfst 2023) zullen ons voorgaan.

Door deze berichten waren mensen bang dat HBO Max op papier zou verdwijnen. Verschillende bronnen online spraken de verwachting uit dat dit als reden zou kunnen worden gebruikt door Warner Bros. Discovery om de eerder uitgedeelde levenslange korting van 50% aan vroege vogels weer in te trekken. Daardoor zou het voor deze groep mensen mogelijk een stuk duurder gaan worden om te kunnen genieten van de HBO Max-bibliotheek met Game of Thrones (omslagfoto van dit artikel), House of the Dragon, Euphoria, Harry Potter, discovery+ content en meer.

HBO Max heeft geen plannen om iets aan de levenslange kortingsactie te veranderen

Tot voor kort had de streamingdienst hier nog niet op gereageerd, maar inmiddels zijn we een klein beetje wijzer geworden. Naar aanleiding van een publicatie van Streamwijzer werden er namelijk door abonnees berichten gestuurd naar de klantenservice van HBO Max op Twitter. De Nederlandse afdeling van de streaminggigant heeft hierop gereageerd met het volgende statement: “Op dit moment hebben we geen plannen om iets te veranderen aan de 50%-kortingsactie. We zullen iedereen op de hoogte houden in de aanloop naar de lancering van het verbeterde streamingplatform in 2024.” Goed nieuws dus voor wie had verwacht dat de korting zou verdwijnen, want momenteel geeft de videodienst duidelijk aan dat dat niet hun plan is met de fusie.

Slag om de arm

Natuurlijk is het goed nieuws dat we een eerste inkijkje hebben gekregen in de plannen van HBO Max, maar het is wel belangrijk om bij deze berichtgeving een slag om de arm te houden. Allereerst is het namelijk van belang om op te merken dat dit een uitspraak van de klantenservice is, maar een uitgebreid persbericht over (het behoud van) de levenslange korting van 50% is nog niet verstuurd. Ten tweede wordt in het eerdergenoemde statement gebruik gemaakt van termen als ‘op dit moment’ en ‘in het geval daar iets aan verandert’, waardoor het mogelijk is dat HBO Max’ plannen op dit gebied ooit anders zullen zijn dan nu.

Daarnaast weten we al dat er prijsverhogingen aan zitten te komen. De kosten van een lidmaatschap zullen dus naar verwachting alsnog stijgen in de toekomst. Begin deze maand liet Warner Bros. Discovery in de presentatie van de kwartaalcijfers van Q2 namelijk weten dat HBO Max en discovery+ allebei goedkoper dan de concurrentie zijn. Om een gezonde financiële situatie te waarborgen zouden de prijzen omhoog moeten. Het moment, de betreffende landen en het stijgingspercentage van de prijzen zijn echter nog niet bekend. Als de 50% korting behouden blijft, zal ook deze groep te maken krijgen met de prijsstijging. Deze is in hun geval echter maar de helft zo sterk.