HBO Max biedt abonnees 50% korting aan op discovery+-abonnement

In april was de fusie tussen WarnerMedia en Discovery helemaal rond, waardoor het nieuwe bedrijf Warner Bros. Discovery geboren werd. Nu is er eindelijk iets meer duidelijkheid over de voordelen voor HBO Max-abonnees. Uit een mail die in handen is van de redactie van Streamwijzer blijkt dat het video on demand-platform abonnees 50% korting aanbiedt op de eerste drie maanden van een abonnement op discovery+.

HBO Max-abonnees profiteren: 50% korting op abonnement bij discovery+

Uit de door HBO Max verstuurde e-mail blijkt dat abonnees tijdelijk kunnen profiteren van 50% korting op een abonnement bij discovery+. “Eindeloos ontdekken voor de helft van de prijs,” zo kopt HBO Max. Normaal betaal je voor een discovery+-abonnement €3,99 per maand, maar als je nu via de mail de kortingscode gebruikt ben je de eerste drie maanden maar €1,99 per maand kwijt. Aan het einde van de drie maanden wordt het abonnement automatisch verlengd, en vanaf dan betaal je weer de normale prijs per maand.

Abonnees van HBO Max krijgen een unieke kortingscode in de mailbox waarmee geprofiteerd kan worden van de korting. Belangrijk is wel om te vermelden dat je hiermee alléén een maandabonnement kunt afsluiten en geen jaarabonnement. Dit wordt iedere maand automatisch verlengd, maar kan ook maandelijks—vóór de eerstvolgende verlengingsdatum—opgezegd worden.

Volgens de e-mail is deze actie geldig tot 12 juli 2022 en is hij alleen beschikbaar voor nieuwe discovery+-abonnees. HBO Max somt de voorwaarden in de mail nogmaals als volgt op:

“Aanbieding geldt op een maandabonnement van discovery+ voor een gereduceerde prijs van €1.99/ maand voor de eerste drie maanden, daarna standaard prijs van €3.99. Abonnement wordt elke maand automatisch verlengd, tenzij geannuleerd vóór de eerstvolgende verlengingsdatum. Aanbieding is alleen beschikbaar voor nieuwe discovery+ abonnees, 18+. Aanbieding is persoonlijk en kan niet gecombineerd worden met elke andere discovery+ aanbieding, proefperiodes of promoties. “

Op de website van HBO Max is geen speciale pagina te vinden om deze korting te claimen. De enige manier om er gebruik van te kunnen maken, is door als abonnee te hopen dat je een mail krijgt met de titel “Krijg 50% korting op buitengewoon real-life entertainment”.

Samenvoeging van streamingdiensten HBO Max en discovery+

Sinds Discovery en WarnerMedia de handen ineen hebben geslagen, is het bekend dat de streamingdiensten in de toekomst samengevoegd zullen worden tot één video on demand-platform, met een breed en rijk aanbod. Wanneer dit definitief zal gaan gebeuren, weten we op dit moment nog niet.

Er werd ook al gesproken over een tussenoplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een bundel van de twee diensten. Deze mail, met de korting die HBO Max gaat uitreiken aan haar abonnees, lijkt de eerste stap in de richting.

Of er omgekeerd ook zo’n deal gaat komen voor abonnees van discovery+, die op deze manier goedkoper een HBO Max-abonnement kunnen afsluiten, is op dit moment nog niet bekend. Ook weten we nog niet hoe de fusering er verder uit gaat zien in de toekomst. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website, social media-kanalen en via je mail.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.