HBO Max gratis uitproberen met proefperiode

Nederland is met de komst van HBO Max sinds maart 2022 weer een streamingdienst rijker. En het is er niet zomaar één. Dit nieuwste video on demand-platform is namelijk onderdeel van WarnerMedia en daardoor brengt hij een enorm aanbod van films en series met zich mee. Naast HBO en Max Originals—waaronder Euphoria, Game of Thrones en The Sopranos—is de dienst ook nog eens rijk aan veel Warner Bros. films, DC-superheldenfilms, content van Cartoon Network en nog véél en véél meer. Veel film- en serieliefhebbers zijn dan ook benieuwd of je HBO Max gratis met een proefperiode uitproberen kunt. We leggen je er hier alles over uit.

Heeft HBO Max een gratis proefperiode voordat je een abonnement neemt?

Sommige streamingdiensten bieden kijkers een aantrekkelijke gratis proefperiode aan om op deze manier nieuwe klanten binnen te halen. De streamingdiensten discovery+, Videoland, Amazon Prime Video en NLZIET maken allemaal gebruik van dit soort gratis proefperiodes. Hiermee kun je respectievelijk 7, 14, 30 en wederom 14 dagen de videodienst gratis uitproberen vóórdat je als betalende klant een abonnement moet nemen. Andere streamingdiensten werkten voorheen ook met deze gratis proefperiodes, waaronder Netflix en Disney+. Beide aanbieders zijn hier echter inmiddels mee gestopt.

Biedt HBO Max dan ook een gratis proefperiode aan? Het antwoord is daarop is helaas nee. Een abonnement op de streamingdienst is wel als relatief voordelig in vergelijking met alle andere diensten op de markt. HBO Max scoort dan ook hoog in onze lijst met 5 goedkoopste streamingdiensten.

Je kunt bij HBO Max een abonnement afsluiten, waarna je direct kunt beginnen met kijken naar de films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer. Lees verder om meer te lezen over de voordeligste opties voor een lidmaatschap.

De kortingsacties van de streamingdienst HBO Max

Een bijzondere levenslange kortingactie van HBO Max liep tot 31 maart 2022. Door deze aanbieding was het mogelijk om (mits je binnen deze periode een abonnement afsloot) voor altijd 50% te besparen op een lidmaatschap bij HBO Max. Dit zorgde voor veel media aandacht en een grote boost aan populariteit voor de nieuwe streamingdienst.

Deze kortingsactie is inmiddels helaas voorbij. Maar wees niet getreurd, want wie een jaarabonnement bij HBO Max afsluit krijgt momenteel nog steeds een korting van meer dan 34%.

Gratis 4 maanden per jaar kijken

Met de korting bij het nemen van een jaarabonnement betaal je omgerekend slechts €3,92 (‘Basic’) of €5,00 (‘Standard’) per maand in plaats van €5,99 en €7,99 p/m. De grootste verschillen tussen de twee abonnementsvormen zitten vooral in het aantal beeldschermen waarop tegelijk gekeken kan worden en de beeldkwaliteit van het streamen.

Als je door de jaarbetaling meer dan 34% op je abonnementskosten betaalt, dan kijk je eigenlijk ruim 4 van de 12 maanden per jaar gratis naar de videodienst. Momenteel is dit de enige optie om voordelig een lidmaatschap op de streamingdienst af te sluiten.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.