Deze 10 fantastische films en series komen sowieso naar HBO Max in Nederland (deel 1)

Op dinsdag 8 maart 2022 is het eindelijk zo ver: HBO Max komt naar Nederland! Er is nog weinig bekendgemaakt over de films en series in het aanbod van de streamingdienst, maar we hebben wel al de komst van een paar titels bevestigd gekregen. Hieronder vind je 10 toppers die zeker weten naar de videodienst van WarnerMedia zullen komen.

10x Films en series die op HBO Max in Nederland zullen verschijnen

Dit is deel 1 van ons overzicht van films en series (inclusief verhaal en trailer) die naar HBO Max zullen komen. Bekijk ook deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5. Momenteel is nog niet bekend welke titel vanaf welk moment op HBO Max te zien zal zijn. Direct op 8 maart zal er een groot deel van de catalogus worden toegevoegd, maar sommige titels kunnen later online verschijnen.

10. Game of Thrones (serie, 8 seizoenen)

Met een torenhoge score van 9,2 op de internationale filmdatabase IMDb uit ruim 2 miljoen stemmen en een totaal van 59 gewonnen Primetime Emmy’s is dit de nummer 13 best beoordeelde serie aller tijden. Naast Game of Thrones zal ook de splinternieuwe spin-off House of the Dragon naar de videodienst van WarnerMedia komen.

9. The Matrix (4 films, 1999-2021)

HBO Max had al laten weten dat ze hun hitfilms in de reeks van The Matrix toe zullen voegen aan het aanbod van de streamingdienst, maar door de recent bekendgemaakte release datum van The Matrix Resurrections (2021) op Pathé Thuis kunnen we nu met vrij grote zekerheid voorspellen dat ook de nieuwste toevoeging direct vanaf 8 maart te zien zal zijn.

8. And Just Like That… (serie, 1 seizoen)

Maar liefst 17 jaar na Sex and the City (tevens een bevestigde toevoeging aan het aanbod van HBO Max) keerden Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin David een paar maanden geleden terug voor de reboot serie And Just Like That…. Deze Original serie van WarnerMedia zal tevens in Nederland te zien zijn.

7. Peacemaker (serie, 1 seizoen)

In januari kwam de eerste aflevering van de nieuwe superheldenserie Peacemaker in alle beschikbare HBO Max-landen naar de streamingdienst. John Cena pakt in deze serie het verhaal op waar The Suicide Squad (2021) het achterliet. Hij speelt Christopher Smith, een ijdel man die gelooft dat vrede het verdient om tegen elke kostprijs gerealiseerd te worden. Het maakt hem dan ook niet uit als hij daarvoor enorme aantallen mensen dient te doden.

6. Succession (serie, 3 seizoenen)

In totaal 9 Primetime Emmy’s, een score van #59 op de lijst van best beoordeelde films aller tijden en een gemiddelde van een 8,8 uit meer dan 100.000 stemmen. Dat is Succession. De serie was volledig op Ziggo Movies & Series te bekijken, maar verdween er voor het grootste deel op 31 december 2021 en zal binnenkort naar HBO Max in Nederland komen.

5. Godzilla vs. Kong (film, 2021)

Godzilla vs. Kong was één van de grootste bioscoopfilms van 2021 en werd in Nederland ook na de streaming première nog erg goed bekeken. Zo belandde hij meerdere weken in de Top 10 van best bekeken films op Pathé Thuis. Binnenkort zie je Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall en de rest van de sterrencast ook schitteren op het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia.

4. Harry Potter (8 films, 2001-2011)

De legendarische filmreeks over de tovenaar Harry Potter was een paar maanden op Amazon Prime Video te zien in Nederland, maar na een paar maanden beschikbaarheid verdwenen alle films in januari. Dit komt doordat de films klaar worden gestoomd voor een lancering op HBO Max, want ook deze magische toptitels zijn door Warner Bros., onderdeel van WarnerMedia, gemaakt. Daarnaast kunnen we ook alvast uitkijken naar de lancering van de speciale reünie-uitzending van 1 januari met de originele cast: Return to Hogwarts.

3. The Sopranos (serie, 6 seizoenen)

Dit is een fenomenale klassieker in de wereld van de misdaaddrama’s. De #12 serie aller tijden scoort een 9,2 uit 360.000+ stemmen en won 21 Primetime Emmy’s. Deze titel was tevens op Ziggo Movies & Series te vinden tot eind 2021, maar staat nu op de wachtlijst voor een lancering op HBO Max in Nederland.

2. Raised by Wolves (serie, 2 seizoenen)

Geen klassieker, wel een gigantisch kijkcijferkanon. Raised by Wolves gaat over twee androids die een missie hebben gekregen om op een planeet menselijke kinderen op te voeden. Bekijk de trailer hierboven maar vast om in de stemming te komen, want dit is een absolute kijktip voor iedereen die houdt van sciencefiction en fantasyverhalen.

1. Zack Snyder’s Justice League (film, 2021)

Met een speelduur van maar liefst 4 (!) uur, moet je wel echt even de tijd nemen om deze film te bekijken. Regisseur Zack Snyder bracht vorig jaar via HBO Max zijn eigen director’s cut uit van Justice League en deze scoort op de internationale filmdatabase een 8,1 uit meer dan 350.000 stemmen. De film zal gelukkig ook bij HBO Max in Nederland te zien zijn.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Alle titels worden binnenkort bekendgemaakt

Maar wanneer komt er dan meer duidelijkheid? Recentelijk lieten we weten dat HBO Max een paar aankondigingen deed, waaronder duidelijkheid over de ondertitelingsmogelijkheden. Maar eind februari wordt er pas meer naar buiten gebracht over het aanbod en de prijs van de streamingdienst.

Wanneer precies? De kans is groot dat het op donderdag 24 februari 2022 zal zijn, want dan wordt er een persconferentie door WarnerMedia georganiseerd. We houden je op onze website en social media kanalen op de hoogte over de laatste updates. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland