HBO Max app op de Amazon Fire TV Stick: alles wat we weten

Sinds de Nederlandse lancering van HBO Max in maart 2022 is er veel geschreven over de nieuwste streamingdienst. De eerste paar dagen had de dienst namelijk nog last van een paar opstartproblemen, waaronder een aantal storingen en problemen met de ondertiteling. Waar we ook veel vragen over hebben ontvangen, is het installeren van de HBO Max app op de Amazon Fire TV Stick. In dit artikel lees je wat we hierover tot nu toe weten.

Wisselende berichten over de beschikbaarheid van de HBO Max app op de Amazon Fire TV Stick

HBO Max ging in maart 2022 in Nederland live. Wel waren er in de eerste paar dagen een aantal storingen en andere problemen bij de nieuwe streamingdienst, waaronder de beschikbaarheid van applicaties en verkeerde weergave of ontbreken van ondertiteling. Over het installeren van de HBO Max app op de Fire TV Stick van Amazon horen wij de laatste dagen ook steeds meer wisselende berichten.

Op Twitter is via het officiële account van HBO Max Nederland een tweet verstuurd waarin wordt uitgelegd dat de app op de Fire TV Stick nog niet beschikbaar is. In dezelfde tweet lieten ze weten dit wel in de toekomst toe te willen voegen. Hier ontstaat de verwarring: in meerdere berichten zien we dat het voor sommige gebruikers namelijk wél mogelijk is om de HBO Max app op de Fire TV Stick te installeren. Zo schreef een gebruiker op Twitter dat het middels een indirecte oplossing hem wel is gelukt. Ook hebben we het bij de redactie van Streamwijzer getest op de Fire TV Stick en hier was het gewoon mogelijk de applicatie te downloaden. Later bleek in de onderstaande reactie van @hbomaxnl op een Twitter-gebruiker ‘Mavi’ dat de app nog niet officieel ondersteund wordt en dat er dus “rare dingen” kunnen gebeuren op het moment dat je hem wel installeert.

Hoe je HBO Max op je Amazon Fire TV kan downloaden

Zoals hierboven is te lezen zijn er wisselende berichten te vinden over de beschikbaarheid van de HBO Max app op de Firestick van Amazon. Mocht je een Fire TV Stick thuis hebben, dan is het zeker mogelijk om even snel te checken of het jou wel lukt om de app te downloaden. Volg de eenvoudige stappen hieronder.

  1. Open de Fire TV homepage.
  2. Open via het menu de zoekfunctie.
  3. Type HBO Max in en klik op zoeken.
  4. Mocht je de app vinden, klik dan op download.
  5. Open de HBO Max app.
  6. Kies inloggen. Hier kun je met je HBO Max account inloggen. Lees het artikel ‘Hoe schrijf ik me in bij HBO Max’ als je nog geen abonnement hebt.
  7. Verbind je HBO Max account met je Fire TV Stick en begin direct met streamen.

Het zou nog nodig kunnen zijn om je HBO Max account met je Firestick te koppelen. In het artikel over je televisie koppelen met HBO Max hebben wij dit in vier simpele stappen uitgelegd. Hier wordt namelijk om een 6-cijferige code gevraagd. De code wordt op je televisie weergeven en vervolgens kun je deze op een ander apparaat (tablet, mobiel, laptop, etcetera) invoeren om de twee met elkaar te koppelen.

Alle mogelijkheden om via je televisie naar de films en series op de streamingdienst te kijken

Lukt het bij jou niet om de Fire TV Stick app te downloaden voor HBO Max? Dan zit er niets anders op dan geduld hebben of andere mogelijkheden zoeken om via je televisie naar de films en series op de streamingdienst te kijken. Ga direct naar ‘HBO Max op tv‘ om alle mogelijkheden op een rijtje te vinden.

Verder kun je er altijd voor kiezen om via de Chromecast of Apple TV te kijken. Dit doe je door via je smartphone of tablet verbinding te maken met hetzelfde netwerk als je Chromecast of Apple TV, waarna je met je afstandsbediening naar het aangesloten apparaat gaat. Daarna kun je de HBO Max app openen op je smartphone of tablet en beginnen met casten naar de televisie.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.