Deze 10 onverwachte aanraders op HBO Max moet je zien (maart 2024)

Hoewel HBO Max pas in maart vorig jaar gelanceerd werd, heeft de streamingdienst inmiddels een indrukwekkende bibliotheek vol absolute toptitels opgebouwd. Met de beste series van HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network en Max Originals is er voor iedereen wel wat te vinden. Maar ben jij nog op zoek naar onverwachte aanraders voor films en series op HBO Max? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel vind je onze 10 kijktips die in maart 2024 op de streamingdienst te zien zijn en die je direct aan je kijklijst toe zou moeten voegen.

10x Onverwachte aanraders op HBO Max (maart 2024)

Hieronder vind je een overzicht van onverwachte aanraders op HBO Max. Sommige films en series ken je misschien al, anderen nog niet. Dit zijn in ieder geval niet de allergrootste kijkcijferkanonnen van de streamingdienst, maar zijn wel stuk voor stuk titels die door het publiek en critici ontzettend goede beoordelingen hebben ontvangen. Bij iedere film en serie vind je de trailer en een korte synopsis. Veel kijkplezier!

1. Judas and the Black Messiah (film, 2021)

De waargebeurde film Judas and the Black Messiah ontving lovende kritieken en sleepte maar liefst zes Oscarnominaties in de wacht—waarvan er twee gewonnen werden. Daniel Kaluuya (Get Out) ging naar huis met een Oscar voor Beste Bijrol. Hij kruipt in deze film op fenomenale wijze in de huid van Fred Hampton, de charismatische leider van de Black Panther Party in Illinois en de Black Messiah van dit verhaal. De Judas is FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield, Atlanta). Hij infiltreert in deze partij en moet Hampton ten onder laten gaan, maar worstelt met zijn geweten.

2. Mare of Easttown (serie, 1 seizoen)

In Mare of Easttown onderzoekt Mare Sheehan de moord op een lokale tiener, terwijl ze daarnaast ook wanhopig probeert om haar eigen leven weer op de rit te krijgen. Deze serie kijk je niet alleen voor Oscarwinnares Kate Winslet (Titanic), die Mare uiteraard alle gelaagdheid meegeeft die nodig is, maar ook omdat het van het begin tot het eind nagelbijtend spannend is, vanwege de intrigerende personages én vanwege de fantastische karakterontwikkeling. Niet gek dus dat deze serie voor maar liefst vijftien Emmy Awards genomineerd werd (en er drie won).

3. Tenet (film, 2022)

Met Tenet wist regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, Oppenheimer) opnieuw een grandioze film neer te zetten. In de hoofdrollen schitteren topacteurs John David Washington (BlacKkKlansman) en Robert Pattinson (The Batman), die ons tweeënhalf uur trakteren op totale adrenaline, geweldige actie en complexe puzzels. Het draait allemaal om een naamloze CIA-agent, de Protagonist, die om de Derde Wereldoorlog te voorkomen door de schemerwereld moet reizen, een wereld die zich bevindt buiten de tijd zoals wij die kennen. Let wel op: deze film moet je misschien wel nóg een keer zien om hem te begrijpen. Maar dat maakt het nou ook juist zo leuk.

4. Tokyo Vice (serie, 1 seizoen)

Met Tokyo Vice heeft HBO Max een fantastische Original geproduceerd die onder zowel kijkers als critici een echte hit is. Het kon ook eigenlijk niet misgaan: voor de film kwamen de voor een Golden Globe genomineerde acteur Ansel Elgort (Baby Driver), de voor een Oscar genomineerde acteur Ken Watanabe (The Last Samurai) en de Tony Award-winnende toneelschrijver J.T. Rogers samen. Zij zetten een verhaal neer waarin het draait om een jonge Amerikaan die als eerste niet-Japanse journalist aan de slag gaat bij een van de grootste kranten van Japan en hier verzeild raakt in de onderwereld. Spanning gegarandeerd. En goed nieuws: een tweede seizoen is ook al aangekondigd!

5. King Richard (film, 2021)

In de biopic King Richard volgen we het leven van Richard Williams, de vader van Serena en Venus Williams. Omdat hij vastbesloten is wereldberoemde tennissterren van ze te maken, zal hij onconventionele methodes moeten gebruiken. Will Smith, die de rol van Richard Williams op zich neemt, won voor deze film een Oscar. Goed om te weten: Venus en Serena waren coproducenten van de film.

6. The Gilded Age (serie, 2 seizoenen)

Fan van Downton Abbey, Bridgerton of The Crown? Dan mag je ook zeker The Gilded Age niet missen! Dit Amerikaanse kostuumdrama is afkomstig van de scenarist en bedenker van Downton Abbey zelf, Julian Fellowes. Dat belooft dus veel goeds. Dit keert speelt het zich niet af in Europa, maar in New York City. Het is het einde van de negentiende eeuw en we volgen twee welvarende, extravagante gezinnen met ‘oud’ en ‘nieuw’ geld. Deze serie heeft tot nu toe één seizoen, dus bingen kan zeker. Maar goed nieuws voor de fans: ook een tweede seizoen is vanaf 30 oktober 2023 te zien.

7. Hacks (serie, 2 seizoenen)

Nog een HBO Max Original-serie: Hacks. Deze serie wist in 2021 drie Primetime Emmy’s in de wacht te slepen en hoopt dit in 2022 met maar liefst zeventien nominaties te evenaren. Het draait allemaal om de doorgewinterde comédienne Deborah Vance (Emmy Award-winnares Jean Smart) en de jonge komedieschrijfster Ava (Hannah Einbinder). Nu de carrière van de eerste in de slop raakt, worden zij door haar agent aan elkaar gekoppeld. Uiteraard botst dit, maar misschien blijken de twee elkaar juist nodig te hebben…

8. In The Heights (film, 2021)

In The Heights mag je ook zeker niet missen. De gelijknamige hitmusical wordt hiermee naar het grote scherm gebracht om je gegarandeerd feelgood vibes te geven. We volgen verschillende personages die wonen in de New Yorkse buurt Washington Heights. Deze film kijk je niet voor de diepgang, maar om even heerlijk te genieten van de sprankelende, vrolijke sfeer. Met hoofdrollen voor Anthony Ramos (Hamilton), Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine), Corey Hawkins (Kong: Skull Island), Jimmy Smits (Star Wars) en Lin-Manuel Miranda (Hamilton).

9. Big Little Lies (serie, 2 seizoenen)

Big Little Lies is het toneel voor heel veel bekende acteurs en (vooral!) actrices. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Laura Dern, Alexander Skarsgård en Meryl Streep—ze komen allemaal langs. Dat de serie met deze indrukwekkende cast talloze prijzen won, is dan ook niet zo gek. Dit komische drama begint met een verdachte moord tijdens een inzamelingsactie op een basisschool, maar eigenlijk draait het om een groep rijke, ogenschijnlijk onbezorgde vrouwen in een rustig kuststadje in California. Achter hun ‘perfecte’ levens gaan een hoop geheimen schuil.

10. A Single Man (film, 2009)

Mode-icoon Tom Ford heeft als regisseur met A Single Man een bijzondere film neergezet. Het is het Los Angeles van 1962 en George worstelt met het leven na de dood van zijn partner. We volgen hem gedurende één dag die, wat hem betreft, zijn laatste wordt. Colin Firth (The King’s Speech) sleepte een Oscarnominatie in de wacht voor deze film.

Films en series die op HBO Max verschijnen per week en maand

Naast deze onverwachte aanraders verschijnen er iedere week ook nieuwe films en series op HBO Max. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op HBO Max per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen.

Verder wordt in de Facebookgroep met HBO Max-kijkers het laatste nieuws over gloednieuwe releases altijd besproken en kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

HBO Max in Nederland

Synopsissen: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.