HBO Max snijdt in aanbod ter voorbereiding op de samenvoeging met discovery+

Na de samenvoeging van WarnerMedia en Discovery wisten we al dat dit ook ‘iets’ ging betekenen voor de streamingdiensten HBO Max en discovery+. Nu wordt steeds meer bekend wat dat ‘iets’ precies is. Niet alleen was er een tijdje terug een mail in de omloop waarin HBO Max haar abonnees korting aanbood op een discovery+-abonnement, ook bleek dat de streamingdienst zou stoppen met het maken van Nederlandse Originals, om geld te besparen. En nu is er ook bekend geworden dat HBO Max gaat snijden in haar aanbod ter voorbereiding op de fusering.

Aanbod HBO Max op de schop voor het fuseren met discovery+

Toen we aankondigden dat HBO Max zou stoppen met het produceren van nieuwe Nederlandse programma’s en series lieten we al weten dat zij in hun statement, dat gedeeld werd met Variety, ook meer informatie gaven over hun andere aanbod. Hier zeiden ze het volgende over:

“Terwijl we blijven werken aan het combineren van HBO Max en discovery+ in één streamingdienst die de breedte van de content van Warner Bros. Discovery laat zien, zijn we bezig met het herzien van onze huidige content op de bestaande diensten. Als onderdeel van dit proces hebben we besloten om een beperkte hoeveelheid van het aanbod te verwijderen en staken we de productie van Originals in Scandinavië en Centraal-Europa.”

We wisten toen nog niet om welke films of series dat ging, maar nu komt hier steeds meer informatie over naar buiten. Het blijkt namelijk dat er al een aantal films en series door de streamingdienst verwijderd zijn.

Diverse series zijn al door HBO Max verwijderd

De afgelopen tijd hebben verschillende kijkers bij HBO Max om verduidelijking gevraagd omdat bepaalde series opeens uit het aanbod verdwenen waren. Dit ging om internationale series als The Informant, Hackerville, Beforeigners, The Bridge, Strike Back en The Brink.

Als reactie hierop heeft de streamingdienst aan meerdere mensen gemeld dat deze series verwijderd zijn ter voorbereiding op de uiteindelijke combinatie van HBO Max en discovery+. “Een deel van het proces omvat het verwijderen van geselecteerde inhoud,” laten ze weten. Dit is vooral om het consumentenaanbod te verbeteren. Of het bij de bovengenoemde series blijft, is nog niet bekend.

Samenvoeging van streamingdiensten HBO Max en discovery+

Sinds Discovery en WarnerMedia de handen ineen hebben geslagen, is het al bekend dat de streamingdiensten in de toekomst samengevoegd zullen worden tot één video on demand-platform, met een breed en rijk aanbod. Wanneer dit definitief zal gaan gebeuren, weten we op dit moment nog niet.

Het lijkt er wel op dat de streamingdiensten nu dus al druk bezig zijn met de fusering. Zodra we hier meer over weten, houden we je uiteraard op de hoogte via onze website, social media-kanalen en via je mail.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.