Deze 10 heerlijke films en series komen naar HBO Max in Nederland (deel 5)

Op dinsdag 8 maart mogen we eindelijk HBO Max verwelkomen in Nederland. Er zullen heel veel films en series in het aanbod van de streamingdienst te zien zijn. Hieronder vind je 10 heerlijke films en series die zeker weten naar de videodienst van WarnerMedia zullen komen.

10x Films en series die op HBO Max in Nederland zullen verschijnen

Dit is deel 5 van ons overzicht van films en series (inclusief verhaal en trailer) die naar HBO Max zullen komen. Bekijk ook deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 voor meer inspiratie op de streamingdienst. Momenteel is nog niet bekend welke titel vanaf welk moment op HBO Max te zien zal zijn. Direct op 8 maart zal er een groot deel van de catalogus worden toegevoegd, maar sommige titels kunnen later online verschijnen.

10. Westworld (serie, 4 seizoenen)

Fan van sciencefiction? Dan is het gigantische kijkcijferkanon Westworld echt iets voor jou. De #140 serie aller tijden op de internationale filmdatabase won al 7 Primetime Emmy’s en krijgt gemiddeld een beoordeling van 8,6 uit bijna een half miljoen stemmen. Het verhaal speelt zich af in een mengeling van de nabije toekomst en een hergedefinieerd verleden, waarin een wereld wordt gevormd die mensen de mogelijkheid biedt om ongestraft te doen wat ze maar willen.

9. The Looney Tunes (meerdere cartoons)

In een eerder lijstje lieten we al weten dat de Looney Tunes op HBO Max schitteren in de Space Jam-films, maar ook de bekende cartoonseries over deze vrolijke wezens zullen het aanbod van de streamingdienst in Nederland komen verrijken.

8. Inception (film, 2010)

Als er één film is die voldoet aan de definitie van ‘mind-blowing’, dan is het wel Christopher Nolan kijkcijferkanon Inception uit 2010 met een sterrencast van onder andere Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt en Elliot Page. De sciencefictionfilm werd bekroond met 4 Oscars, een #13 notering in de IMDb Top 250 en een gemiddelde score van 8,8 uit 2 miljoen+ stemmen. Het verhaal draait om een dief die bedrijfsgeheimen steelt door het gebruik van droomtechnologie en gevraagd wordt om het tegenovergestelde te doen: ideeën planten in plaats van onttrekken.

7. Schitt’s Creek (serie, 6 seizoenen)

Tijdens de persconferentie van HBO Max NL werd naast de prijs en kortingsactie van de streamingdienst ook het mooie nieuws aangekondigd dat HBO Max naast eigen content tevens titels van 3rd party providers aan het aanbod van de videodienst zal toevoegen. Een selectie van deze titels is Schitt’s Creek, Downton Abbey, The Office, Blackout, 2Days, Motherland en The Little Drummer Girl. In de eerstgenoemde serie (#216 aller tijden op IMDb met een 8,6 en maar liefst 9 Primetime Emmy’s) leren we Eugene Levy kennen als een rijke videowinkel-magnaat. Plotseling raken hij en zijn familie echter al hun zuurverdiende centen kwijt, waarna ze na hun luxe leven moeten verhuizen naar Schitt’s Creek.

6. The Powerpuff Girls (serie, 6 seizoenen)

Jazeker, ook The Powerpuff Girls vallen onder het enorme arsenaal van WarnerMedia’s (animatie)content. Deze serie liep van 1998 tot 2005 en won 2 Primetime Emmy’s. We ontmoeten drie kleine meiden met superkrachten die de wereld constant moeten redden van monsters, veroveraars en ander gespuis. Ook nieuwere programma’s uit het Powerpuff-universum zullen naar HBO Max komen.

5. The Suicide Squad (film, 2021)

Zowel Suicide Squad uit 2016 als de nieuwe film The Suicide Squad uit 2021 zullen door WarnerMedia worden toegevoegd aan het Nederlandse aanbod van HBO Max. In deze superschurkenfilm van James Gunn genieten we van grote sterren als Margot Robbie (Harley Quinn), Bloodsport (Idris Elba) en Peacemaker (John Cena). Zij beleven allerlei avonturen bomvol genadeloze actiescènes.

4. Downton Abbey (serie, 6 seizoenen)

Eerder in dit lijstje vermeldden we al dat er ook 3rd party content naar HBO Max zal komen en dan Downton Abbey één van die aanwinsten is. Dit kostuumdrama, binnenkort verrijkt met een tweede film, draait om de familie Crawley en hun bijzonder luxe leven in het begin van de 20e eeuw. De serie won 15 (!) Primetime Emmy’s en is met een 8,8 uit bijna 200.000 stemmen de #91 best beoordeelde serie aller tijden.

3. The Sex Lives of College Girls (serie, 2 seizoenen)

Vier 18-jarige eerstejaars studenten aan het Essex College in Vermont staan bol van de hormonen. Volg hun avonturen in de Max Original-serie The Sex Lives of College Girls. Het eerste seizoen verscheen eind 2021. Razendsnel hierna, op 7 december, werd de serie verlengd met een tweede seizoen. De avonturen van Kimberly (Pauline Chalamet), Bela (Amrit Kaur), Leighton (Reneé Rapp) en Whitney (Alyah Chanelle Scott) zijn dus nog lang niet voorbij.

2. Tom and Jerry (film, 2021)

Het bekendste en meest geliefde kat-en-muisspel van de animatiefilmgeschiedenis komt naar WarnerMedia’s streamingdienst. Vorig jaar schitterden Tom & Jerry nog in een gloednieuwe film onder de slogan: “Goede vijanden. Slechte vrienden.” Deze film volgt het verhaal van Jerry, een muis die in het Royal Gate Hotel is getrokken, en Tom, een kat die is ingehuurd om hem weg te jagen voordat de dag van een grote bruiloft aanbreekt.

1. The Gilded Age (serie, 1 seizoen)

Één van de allernieuwste Max Originals is The Gilded Age, een kostuumdrama dat pas op 24 januari 2022 in première ging. Ook in Nederland zal het binnenkort via HBO Max mogelijk zijn om deze gemiddeld met een 8,1 beoordeelde serie te bewonderen. We volgen een jong lid van conservatieve familie die op een missie gaat om te infiltreren in een rijke naburige clan. Dit gezelschap wordt gedomineerd door George Russell, een meedogenloze spoorwegmagnaat, en zijn zoon Larry en vrouw Bertha.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via de social media kanalen van HBO Max en persberichten komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf 8 maart te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten we nu al zeker wat de prijs van HBO Max in Nederland gaat worden en dat de app vanaf 8 maart te downloaden is. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland