Hoe kun je HBO GO kijken in Nederland in 2023?

Hoe kun je HBO GO kijken in Nederland? Bij het bezoeken van de website krijg je een Engelse melding met manieren om content van HBO te kijken, maar geen toegang tot de ‘GO’-streamingdienst. Het is echter wél mogelijk om de films en series van het video on demand-platform te bekijken: op de nieuwe streamingdienst HBO Max. Lees meer over het streamen van HBO Max via de onderstaande knop.

Drie opties om alle films en series van HBO GO in Nederland online te kijken

Sta jij te trappelen om toch naar de beste films, series en TV-programma’s van HBO GO kijken, zoals bijvoorbeeld Game of Thrones, Chernobyl en Westworld? Dan heb je drie mogelijkheden.


Ziggo Movies & Series of HBO Max

Tot afgelopen jaar was Ziggo ‘The Home of HBO’, maar deze samenwerking is vanwege de lancering van HBO Max in Nederland gestopt per 1 januari 2022. Daardoor verdwenen topseries als Game of Thrones, The Sopranos, Chernobyl en The Wire uit het aanbod, maar er zullen voorlopig nog wel een paar titels als Mare of Easttown, The White Lotus en het derde seizoen van Succession in het aanbod blijven.

Verder start de streamingdienst het nieuwe jaar met een partnership met ViacomCBS Global Distribution Group, waardoor nieuwe titels als Ray Donovan en Dexter online zullen verschijnen naast titels als American Rust, City on a Hill, Evil, Californication en The Affair.

Ziggo Movies & Series

Deze streamingdienst is van TV en Telecom provider VodafoneZiggo. Ziggo Movies & Series heeft een aanbod van on demand films en series. Een abonnement op het Ziggo Movies & Series pakket is te verkrijgen vanaf €11.95 per maand voor klanten van Ziggo en kun je een maand gratis uitproberen. Daarnaast kun je ook nog losse titels bestellen, voor als je een specifieke film wilt kijken die niet onder het aanbod valt.

 Op deze pagina kun je een maand een gratis proefabonnement op Ziggo Movies & Series krijgen.

 Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de streamingdienst Ziggo Movies & Series.

HBO Max

Streamingdienst HBO Max is het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia Entertainment. Het heet dus niet meer HBO GO, HBO, HBO Plus, etcetera. De naam is HBO Max geworden. Deze videodienst is in mei 2020 gelanceerd in de Verenigde Staten en sinds 8 maart 2022 kun je ook van het aanbod in Nederland genieten. Een abonnement kost €5,99 – €7,99 per maand, maar je bespaart meer dan 34% als je kiest voor een jaarabonnement. Hier betaal je omgerekend nog slechts €3,92 (Basic) tot €5,00 (Standard) per maand voor.

De streamingdienst is een soort uitbreiding van de bekende platforms HBO NOW en HBO GO (bekend van de quote ‘HBO Go! It’s HBO. Anywhere.’), waarop vroeger naar films en series van de producent kon worden gekeken. Door films en series via HBO Max te streamen, kun je je favoriete titels van de producent (zoals Game of Thrones) bekijken in Nederland.

 Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de streamingdienst HBO Max.

Melding dat HBO GO niet beschikbaar is in Nederland

Vroeger, toen de oude website van HBO GO nog live was, kreeg je als Nederlander een melding die aangaf dat je niet bij de streamingdienst kunt vanaf jouw locatie. De foutmelding betekent vrij vertaald het volgende:

Niet beschikbaar in jouw gebied. HBO GO wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten en in een aantal daartoe behorende overzeese gebieden. Als je je wel in zo’n gebied vindt en gelooft dat dit een onterechte foutmelding is, volg dan alsjeblieft de stappen hieronder:

  1. Als je een VPN of web proxy gebruikt, probeer deze dan uit te schakelen zodat je IP adres niet geblokkeerd is.
  2. Als je nog steeds deze gebiedsmelding krijgt, email ons dan op hbogohelp@hbo.com

Inmiddels wordt de website echter doorgestuurd naar de HBO-website, van waaruit je makkelijk toegang kunt krijgen tot HBO Max.

Wat zijn de beste films, series en TV-programma’s van HBO om te streamen?

Laten we er niet omheen draaien. Het absolute paradepaardje van HBO is de serie Game of Thrones, die zich afspeelt in de fictieve wereld Westeros en waar negen families vechten om de controle te krijgen over de hele wereld. Oude families worden herenigd om de strijd aan te gaan met de andere wereldmachten na millennia niet aan bod te zijn gekomen op het wereldlijke toneel. De serie gaat gepaard met een flinke hoeveelheid geweld, bedrog, liefde en lust. Lees hier meer over de serie.

Vergeet echter ook zeker Chernobyl niet. Deze serie is gebaseerd op de waargebeurde kernramp in Oekraïne van 26 april 1986 en wist direct enorm hoge ogen te gooien. De titel uit 2019 wordt op IMDb uit ruim een half miljoen stemmen beoordeeld met een hoge 9.4, wat erg uitzonderlijk is. Voor wie er niet mee bekend is: de explosie van de nucleaire kerncentrale van Chernobyl in de Sovjet Unie werd één van ’s werelds grootste menselijke catastrofes ooit. Lees hier meer over de serie.

Ten slotte lichten we graag nog even The Wire uit, die in de internationale database van films en series wordt bekroond met een 9.3 uit 10 gemiddeld uit ruim een kwart miljoen stemmen. Deze serie van HBO’s makelaardij gaat over de drugswereld in Baltimore, gezien door de ogen van zowel drugsdealers als de politiemacht. Velen zien deze serie als één van de beste titels aller tijden. Lees hier meer over de serie.

Om deze drie topseries staat HBO natuurlijk gedeeltelijk bekend, maar er zijn ook ontzettend veel films geproduceerd door de maatschappijen die onder het overkoepelende orgaan vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Harry Potter-reeks, maar ook aan Harry Potter, Batman, The Matrix en de gloednieuwe Joker.

Ten slotte doen we graag nog even aan wat meer namedropping, want ook titels als The Sopranos, Sex and the City, Deadwood, Curb Your Enthusiasm, Six Feet Under, Big Little Lies en True Blood zijn allemaal van HBO.