3 redenen om ‘A Haunting in Venice’ op Pathé Thuis te kijken

Hercule Poirot is klaar om een nieuw moordmysterie te ontrafelen in A Haunting in Venice. De film is volgens veel kijkers een echte aanrader en daarom hebben wij 3 redenen op een rijtje gezet waarom je hem écht niet mag missen. Benieuwd? Je huurt hem nu op Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om ‘A Haunting in Venice’ te kijken

Detective Hercule Poirot mocht al eens een moordmysterie in een trein oplossen én een moordenaar op een boot zoeken. Nu is hij klaar met zijn dodelijke missies en besluit hij met pensioen te gaan. Hij vertrekt naar Venetië. Daar loopt hij echter een oude vriendin tegen het lijf die hem vraagt een seance bij te wonen, om zo een medium te ontmaskeren. Maar als er daar ook een lijk wordt gevonden, blijkt er toch weer een moordenaar rond te lopen.

Iedereen die genoten heeft van Murder on the Orient Express en Death on the Nile, mag A Haunting in Venice natuurlijk sowieso niet missen. En dít is waarom je hem nog meer moet zien.

1. ‘A Haunting in Venice’ is spannender dan zijn voorgangers

A Haunting in Venice is een een heel stuk spannender dan de andere twee films over Hercule Poirot. Zonder écht heel eng te worden, heeft de film toch een duister randje dat we nog niet kennen van Murder on the Orient Express en Death on the Nile. Gek is dat met deze verhaallijn niet: de detective moet aan de slag ná een seance en zal dus te maken krijgen met een aantal bovennatuurlijke krachten.

Veel recensenten zijn erg te spreken over de nieuwe tone of voice. Zo wordt de film claustrofobisch en origineel genoemd. Geen horrorfan? Ook dan kun je hem gewoon zien, want het is niet dat A Haunting in Venice vol gruwelijkheden of jump scares zit.

2. Gigantische sterrencast

Zoals je van de eerdere twee films gewend bent, zijn er deze keer ook weer een aantal grote namen opgetrommeld. In de hoofdrol schittert uiteraard Kenneth Branagh. Daarnaast ga je ook Oscarwinnares Michelle Yeoh (Everything, Everywhere, All At Once), Jamie Dornan (The Fall) en Tina Fey (Date Night) terugzien. Op acteergebied wordt er dus weer een hoop kwaliteit tegenaan gesmeten.

3. Enthousiaste reacties

Veel kijkers zijn erg over de film te spreken. Zo vindt 77% van de stemmers op Rotten Tomatoes de film een echte aanrader en zie je ook op social media veel lovende reacties. Fans prijzen onder meer de cinematografie en de spannende atmosfeer.

‘A Haunting in Venice’ is nu te huur nu op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar A Haunting in Venice: sinds donderdag 7 december kun je hem huren op Pathé Thuis voor €4,99. Koop je een film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van A Haunting in Venice en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

Wil je weten welke bioscoopfilms er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.