Komt Harry Potter op Netflix?

Het aanbod van films en series op Netflix in Nederland is niet altijd hetzelfde als in andere landen. Zo is voor de volgende magische filmreeks ook de veelgestelde vraag: komt Harry Potter op Netflix? En is de serie momenteel op een andere streamingdienst te bekijken? Wij helpen je een handje.

Komt of staat de filmreeks van Harry Potter op Netflix?

⛔️ Bij Netflix kun je deze films jammer genoeg niet zien, omdat de uitzendrechten in handen van Warner Bros. zijn en dus te zien zijn op HBO Max in Nederland.

Lange tijd waren er geruchten dat alle films van Harry Potter en Fantastic Beasts op Netflix zouden komen te staan, vooral toen de magische filmreeks eind 2018 in verschillende landen werd toegevoegd. Jammer genoeg was de licentie daarvoor in Nederland niet verkregen. Helaas voor de abonnees lijken de geruchten echter pas echt volledig van de baan te zijn toen HBO Max, de streamingdienst van Warner Bros. Discovery, in Nederland werd gelanceerd.

TitelJaarIMDbRotten Tomatoes
Harry Potter en de Steen der Wijzen / The Philosopher’s Stone20017.681%
Harry Potter en de Geheime Kamer / The Chamber of Secrets20027.482%
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban / The Prisoner of Azkaban20047.990%
Harry Potter en de Vuurbeker / The Goblet of Fire20057.788%
Harry Potter en de Orde van de Feniks / The Order of the Phoenix20077.577%
Harry Potter en de Halfbloed Prins / The Half-Blood Prince20097.683%
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 / The Deathly Hallows part 120107.778%
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 / The Deathly Hallows part 220118.196%

Harry Potter online kijken vanuit Nederland

✔️ HBO Max: Alle films van de geliefde reeks zijn er sinds de lancering op 8 maart 2022 te zien.

Wie liever losse films aanschaft (door ze te huren of kopen) kan de volledige Harry Potter-filmreeks ook hier bij Pathé Thuis bekijken 📺

Nog wel op DVD en Blu-ray verkrijgbaar

Je kunt ook een stapje terug in de tijd doen en terugvallen op de klassieke DVD-box. Die zijn namelijk nog wel gewoon te bestellen. Je kunt hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl bladeren door alle DVD’s en Blu-ray’s die momenteel beschikbaar zijn.

Alles over de Harry Potter- en Fantastic Beasts-films

De films van Harry Potter zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J.K. Rowling. Ook de spin-off films genaamd Fantastic Beasts zijn gebaseerd op boeken van dezelfde schrijfster. Harry (Daniel Radcliffe) is een jonge tovenaar die als baby een aanval van een boosaardige tovenaar genaamd Voldemort heeft overleefd. Hij wordt toegelaten op toverschool Zweinstein en ontmoet zijn vrienden Ron Wemel / Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermelien Griffel / Hermione Granger (Emma Watson). Door de jaren heen maakt hij zich klaar voor de strijd met Voldemort om de tovenaarswereld te redden. Hierin komt hij in ingewikkelde en betoverende situaties met tovenaars als Albertus Perkamentus, Draco Malfidus en Severus Sneep.

De Fantastic Beasts reeks volgt Newton Scamander, een Engelse tovenaar die met zijn fantastische beesten de hele wereld over gaat. Het is een tijd waarin Grindelwald de meest gevaarlijke kracht ter wereld is. Newt zal met zijn mythische beesten, vriend Jacob Kowalski en vriendinnen Porpentina Goldstein en Queenie Goldstien, de wereld moeten helpen redden.