Staan de Harry Potter-films op Netflix in 2024?

Het is een van de bekendste en meest populaire filmreeksen ooit en draait allemaal om een magische tovenaarswereld. We hebben het natuurlijk over Harry Potter. De acht films gelden als echte klassiekers, maar stel dat je ze nog niet gezien hebt (of wilt herkijken), dan is het wel belangrijk om te weten waar dat kan. Veel mensen vragen zich af of Harry Potter op Netflix staat. En waar kun je de films anders online kijken?

Staat of komt ‘Harry Potter’ op Netflix?

Je kan niet om Harry Potter heen. De filmreeks is gebaseerd op de populaire boeken van J.K. Rowling en draait om de jonge tovenaar Harry Potter. Als baby heeft hij een aanval van boosaardige tovenaar Voldemort overleefd. Hij wordt toegelaten tot Zweinstein en maakt zich klaar voor een allesbepalende strijd.

Veel mensen vragen zich af of Harry Potter op Netflix staat of daar in de toekomst heen komt. Vroeger was de filmreeks namelijk in meerdere landen bij streaminggigant te bekijken, maar nu is dat helaas niet het geval. Maar komt Harry Potter nog terug? Helaas lijkt dit onwaarschijnlijk. De films komen van distributeur Warner Bros. Pictures en zij hebben besloten de uitzendrechten exclusief bij hun eigen videodienst HBO Max te houden. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als dit verandert en de films wel naar de streaminggigant Netflix komen.

Waar kun je ‘Harry Potter’ online kijken?

Harry Potter is voorlopig dus nog niet op Netflix te vinden, maar kun je de filmreeks wel ergens anders online kijken? En waar dan? Hieronder laten we de meest recente informatie zien.

✅ HBO Max➡️ Ga meteen naar Harry Potter bij HBO Max in Nederland. Alle films over de Wizarding World zijn hier te zien, zowel de originele HP-films als de Fantastic Beasts-reeks. En als je je nu aanmeldt, dan krijg je tot 37% korting op een jaarabonnement.
Pathé ThuisBij Pathé Thuis zijn alle Harry Potter-films momenteel te huur en te koop. Je kunt de films zowel in het Engels als in het Nederlands bekijken. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting. 👉 Kijk nu de Harry Potter-collectie op Pathé Thuis.
💿 Bol.comJe kunt de DVD-box en Blu-ray bij de online winkel Bol.com vinden. 👉 Ga direct naar Harry Potter bij Bol.com.
💿 Amazon.nlOok bij Amazon’s webwinkel is de DVD-box (of Blu-ray) te vinden. 👉 Ga direct naar Harry Potter bij Amazon.nl.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze films niet kijken bij Disney+.
⛔️ NetflixDe Harry Potter-films zijn op dit moment jammer genoeg niet op Netflix te bekijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video bood de films eerst wel aan, maar helaas zijn ze met de komst van HBO Max van het platform verdwenen.
⛔️ SkyShowtimeHelaas heeft deze splinternieuwe streamingdienst de legendarische filmreeks niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de filmreeks van Harry Potter nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland zijn de Harry Potter-films nu niet te vinden.

Meer informatie over de films

TitelHarry Potter
Jaar2001-2011
SoortFilmreeks
Duur8 films
GenreAvontuur, Familie, Fantasie
CastDaniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Tom Felton, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Richard Griffiths

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.