Alle Harry Potter-films nu wekelijks te zien op tv (en hier vind je het uitzendschema)

Als jij zo iemand bent die ieder najaar steevast een Harry Potter-rewatch op de planning hebt staan, hebben we goed nieuws voor je. Op zondag 29 oktober trapte de tv-zender Net5 af met Harry Potter and the Philosopher’s Stone, waarna je iedere zondag klaar kunt zitten voor de volgende film. Zo ben je tot 17 december zoet en heb je voor de kerst de complete filmreeks kunnen zien. Ondertussen zijn de films reclamevrij onder andere online te zien via HBO Max, Pathé Thuis en NLZIET. Hieronder vind je het uitzendschema en laten we weten waar je de Harry Potter-films online kunt kijken.

Harry Potter-reeks is sinds 29 oktober 2023 wekelijks op tv te zien

De magische films naar de legendarische boeken van J.K. Rowling zijn vanaf vandaag eindelijk weer op televisie te zien. Net5 zendt vanaf 29 oktober 2023 namelijk iedere week een nieuw deel van de achtdelige filmreeks uit. Dit betekent dat je nu iedere zondag om 20:00 uur voor de buis kunt gaan zitten om te genieten van al Harry’s avonturen!

Aanstaande zondagavond (19 november) op het programma: Harry Potter en de Vuurbeker. Het Harry Potter-verhaal behoeft bijna geen introductie meer, want er zullen weinig mensen zijn die helemaal niks weten over de tovenaarszoon, “hij die niet genoemd mag worden” en Zweinstein. Toch even een geheugensteuntje: in de eerste film ontdekte Harry dat hij magische krachten heeft en vertrekt hij naar de beroemde tovenaarsschool, waar hij voor het eerst in aanraking komt met zwerkbal, Ron en Hermelien en natuurlijk Voldemort.

Uitzendschema van alle films in 2023

Iedere zondag om 20:00 uur is het dus zover en wordt op Net5 een gloednieuwe Harry Potter-film uitgezonden. De films zijn tevens via online tv-kijken terug te zien bij de streamingdienst NLZIET als je de uitzending gemist hebt. Hier kun je de nieuwste film live en direct na de televisievertoning vinden en tot 7 dagen terugkijken. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op.

DeelFilmDatumTijd
1Harry Potter and the Philosopher’s StoneZondag 29 oktober20:00 uur
2Harry Potter and the Chamber of SecretsZondag 5 november20:00 uur
3Harry Potter and the Prisoner of AzkabanZondag 12 november20:00 uur
4Harry Potter and the Goblet of FireZondag 19 november20:00 uur
5Harry Potter and the Order of the PhoenixZondag 26 november20:00 uur
6Harry Potter and the Half-Blood PrinceZondag 3 december20:00 uur
7Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1Zondag 10 december20:00 uur
8Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2Zondag 17 december20:00 uur

Harry Potter online kijken bij de streamingdiensten

Kun je niet zo lang wachten en heb je meer zin in een Harry Potter-marathon? Dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om de Harry Potter-films online te kijken! Momenteel is de complete reeks te zien bij zowel HBO Max als Pathé Thuis. HBO Max is de enige abonnementsdienst waar je de films kunt vinden en zonder aanvullende kosten kunt streamen. Je kunt ook op platforms als Pathé Thuis terecht, waar je geen abonnement hoeft te hebben maar de films los kunt kopen of huren.

Naast alle Harry Potter- en Fantastic Beasts-films heeft HBO Max overigens nog wel een ander voordeel voor HP-fans. Niet alleen de 11 films uit de magische reeks zijn er te zien, maar je kijkt er daarnaast ook onder andere naar de vierdelige serie Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses, Fantastic Beasts: A Natural History met Stephen Fry en de Harry Potter Reunion Return to Hogwarts.

Streaminginformatie over de films

TitelHarry Potter
Jaar2001-2011
SoortFilmreeks
Duur8 films
GenreAvontuur, Familie, Fantasie
CastDaniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Tom Felton, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Richard Griffiths

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.