‘Twee nieuwe Harry Potter films met originele acteurs in aantocht’

De geruchtenmolen draaide al op volle toeren rond de Harry Potter gekte, maar nu lijken we steeds dichter te komen bij nieuwe Harry Potter titels! Na eerdere berichtgeving over een mogelijke prequel serie duidt J.K. Rowling in een mysterieuze tweet op de verfilming van Broadwayshow Harry Potter and the Cursed Child.

Twee films met originele cast

Volgens de Amerikaanse nieuwssite We Got This Covered zullen Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) en Emma Watson (Hermione Granger) terugkeren voor de nieuwe films. Schrijfster J.K. Rowling maakt het allemaal nog eens extra spannend door te twitteren dat ‘duisternis soms vanuit onverwachte plekken komt’ met de hashtags #HarryPotter en #CursedChild en een afbeelding van een vernieuwd logo.

Verhaal Harry Potter and the Cursed Child

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen, lijkt alles nog ingewikkelder. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Harry Potter serie op streamingdienst WarnerMedia

De bronnen binnen Warner Bros geven aan dat de nieuwe serie exclusief beschikbaar zou komen op de streamingdienst van WarnerMedia (HBO Max). Zo zou de dienst zich kunnen onderscheiden in de huidige oorlog van streamingdiensten.

Met de komst van Disney+, de sterke eigen content van Netflix en de Nederlandse content van Videoland zou ook de Nederlandse markt wel een zetje kunnen gebruiken om kijkers te trekken voor HBO Max. Gelukkig zijn er genoeg Harry Potter fans die maar al te blij worden van dit nieuws!

Trailer

Je zou het bijna niet geloven, maar er is zelfs al een trailer te vinden van de verfilming van dit verhaal. Deze fanmade trailer is gemaakt met het doel om Warner Bros te overtuigen het verhaal te verfilmen en heeft inmiddels al 13 miljoen views op Youtube!